Κόσμος

ΗΠΑ: Τρία χρόνια φυλακή για τον 57χρονο που απειλούσε ότι θα σκοτώσει τον Φάουτσι

Σε τρία και πλέον χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ένας άνδρας στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ που απείλησε ότι θα σκοτώσει τον Άντονι Φάουτσι για τον έργο του ως κορυφαίου συμβούλου του Αμερικανού προέδρου στην πανδημία κατά του κορονοϊού.

Ο Τόμας Πάτρικ Κόναλι Τζούνιορ, 57 ετών, θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 37 μηνών σε ομοσπονδιακή φυλακή και στη συνέχεια θα παραμείνει υπό την εποπτεία των αρχών για τρία χρόνια για τα κρυπτογραφημένα e-mails που απέστειλε στον επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Κόναλι ομολόγησε ότι ήταν υπεύθυνος για την αποστολή e-mails προς τον Φάουτσι για μια περίοδο σχεδόν επτά μηνών που έληξε στα τέλη του Ιουλίου του 2021. Σε ένα από αυτά τα μηνύματα αναφέρεται ότι θα έσερνε στον δρόμο, θα ξυλοκοπούσε μέχρι θανάτου και θα πυρπολούσε τον 81 ετών Φάουτσι, μαζί με την οικογένειά του. Μόνο μέσα σε ένα βράδυ τον Απρίλιο του 2021, ο Κόναλι απέστειλε πάνω από 5 τέτοια μηνύματα στον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ. Εκτιμάται ότι ο Φάουτσι ήταν ένας από τους πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας, τους οποίους απείλησε ο Κόναλι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Ιταλίδα ηθοποιός, Λέα Μασάρι – Είχε παίξει στο πλευρό των Αλέν Ντελόν και Ομάρ Σαρίφ
Η καταξιωμένη καλλιτέχνης άδησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών - Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Λουί Μαλ, ο Μικελάντζελο Αντονιόνι, οι αδελφοί Ταγιάνι, ο Φράνκο Ρόζι
H Λέα Μασάρι