Κόσμος

ΗΠΑ: Τριπλασιάστηκε η πυρκαγιά στην Αριζόνα – Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο έλεος μιας μεγάλης πυρκαγιάς βρίσκεται η Αριζόνα των ΗΠΑ και μάλιστα το μέγεθός της τριπλασιάστηκε εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων έχοντας ήδη κάψει δεκάδες κτίρια και αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η πυρκαγιά, που ονομάζεται Tunnel Fire, σάρωσε το βορειοανατολικό τμήμα της Αριζόνας, κατακαίγοντας λόφους 23 χιλιόμετρα βόρεια του Φλάγκσταφ και μετατρέποντας σε στάχτη πάνω από 66.000 στρέμματα, ήτοι μια περιοχή μεγαλύτερη από το Μανχάταν, σύμφωνα με τον ενημερωτικό σύστημα πυρκαγιών Inciweb.

«Δεν μπορώ να περιγράψω επαρκώς πόσο γρήγορα μετακινείται αυτή η πυρκαγιά», είπε χθες σε δημοσιογράφους ο Τρου Μπράουν, ένας αξιωματούχος διαχείρισης πυρκαγιών στον Εθνικό Δρυμό Coconino.

«Δεν μπορώ να τονίσω επαρκώς πόσο σημαντικό είναι να εγκαταλείψετε την περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά».

Η πυρκαγιά, την οποία πυροδοτούν θυελλώδεις άνεμοι, ανάγκασε περισσότερους από 2000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τις αρχές της κομητείας Κοκονίνο. Η φωτιά έχει ήδη καταστρέψει 24 κτίρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδιά πεθαίνουν στη Γαλλία επειδή δεν ξέρουν κολύμπι, 43 νεκροί – Ρεκόρ ζέστης στην Ισπανία και συναγερμός σε Δανία και Σουηδία
Σε κόκκινο συναγερμό αύριο (25.06.2026) το 75% της Γαλλίας λόγω του καύσωνα - Απόγνωση σε Ισπανία, Ιταλία - Σπάνε ρεκόρ οι θερμοκρασίες
«Βράζει» η Γαλλία από τον καύσωνα