Κόσμος

ΗΠΑ: “Βουλιάζουν” στα χιόνια 10 Πολιτείες – 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν!

Σφοδρές χιονοπτώσεις σαρώνουν τις ΗΠΑ και έχουν ήδη προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα αεροπορικά δρομολόγια σε τουλάχιστον 10 αμερικανικές Πολιτείες.

Στο επίκεντρο της βαρυχειμωνιάς περιοχές των μεσοδυτικών και νοτιοανατολικών Πολιτειών, ενώ οι βροχές αναμένεται ότι θα πλήξουν τις κεντρικές ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) προειδοποίησε ότι οι μετακινήσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες.

Για τα μεσοδυτικά έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους και χιονοθύελλες που αναμένεται να πλήξουν το Κάνσας, τη Νεμπράσκα, τη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, καθώς και τη Μινεσότα, όπως είπε ο μετεωρολόγος Μαρκ Τσέναρντ.

“Σήμερα το πρωί είχαμε ήδη χιόνι ύψους περίπου 25 εκατοστών και είναι πιθανόν να πέσει άλλο τόσο χιόνι απόψε το βράδυ”, πρόσθεσε. “Τα ταξίδια θα είναι πολύ δύσκολα σε αυτές τις περιοχές”, τόνισε.

Στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ (Τέξας, Λουιζιάνα, Μισισίπι και Αλαμπάμα) αναμένονται σφοδρές βροχές και υπάρχει κίνδυνος αιφνίδιων πλημμυρών.

Η θύελλα είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν 509 πτήσεις, ενώ παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα σε άλλες 2.300. Μόνο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Φορτ Γουόρθ του Ντάλας, στο Τέξας, ματαιώθηκαν 320 πτήσεις.

Ο κυβερνήτης του Κάνσας Τζεφ Κολίερ έχει κηρύξει την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

“Είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι όταν πλησιάζει ένα τέτοιο φαινόμενο. Ελπίζουμε ότι οι ταξιδιώτες θα έχουν τη σύνεση να προσέχουν τις προειδοποιήσεις και να μην θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο”, τόνισε ο Κολίερ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυση κατά των ΗΠΑ κατέθεσε οικογένεια ψαρά που σκοτώθηκε από αμερικανικό πλήγμα στην Καραϊβική – Κατηγορούν την κυβέρνηση Τραμπ
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε περισσότερα από 20 πλοία στην περιοχή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 83 άτομα
Η στιγμή που σκάφος στην Καραϊβική Θάλασσα δέχεται αμερικανικό πλήγμα
Στίβεν Ντάουνινγκ: Πέθανε από σήψη ο παραγωγός του ΜακΓκάιβερ στα 87 του
Ο Ντάουνινγκ ξεκίνησε ως αξιωματικός στο Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες και στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα τηλεοπτικού παραγωγού και σεναριογράφου, ενώ παράλληλα εργαζόταν στην αστυνομία
Στίβεν Ντάουνινγκ