Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ιράκ: Νέα κατάρριψη drones με εκρηκτικά που είχαν στόχο αμερικανικές δυνάμεις

Ιράκ: Νέα κατάρριψη drones με εκρηκτικά που είχαν στόχο αμερικανικές δυνάμεις

Δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά drones καταρρίφθηκαν σήμερα από την αντιαεροπορική άμυνα του Ιράκ καθώς πλησίαζαν στην αεροπορική βάση Αΐν αλ-Άσαντ, η οποία φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις δυτικά της Βαγδάτης.

Μια παρόμοια επίθεση αποτράπηκε χθες, Δευτέρα, όταν η ιρακινή αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύ drones καθώς πλησίαζαν σε βάση που φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται ενώ το Ιράν και οι σύμμαχοί του στο Ιράκ διεξάγουν εκδηλώσεις για τη δεύτερη επέτειο του φόνου του κορυφαίου ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Οι ΗΠΑ ηγούνται του διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού που πολεμά εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Σουλεϊμανί σκοτώθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2021 σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, η οποία είχε διαταχθεί από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί δήλωσε χθες, Δευτέρα ότι ο Τραμπ πρέπει να δικαστεί για το φόνο, διαφορετικά η Τεχεράνη θα πάρει εκδίκηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις