Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ιράκ: Ο πρωθυπουργός ξέρει αυτούς που κρύβονται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του

Ιράκ: Ο πρωθυπουργός ξέρει αυτούς που κρύβονται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μουσταφά αλ-Καντίμι δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ασφαλείας της οποίας προήδρευσε ότι αυτοί που κρύβονται πίσω από την απόπειρα κατά της ζωής του είναι όλοι γνωστοί και θα εκτεθούν.

“Θα καταδιώξουμε αυτούς που διέπραξαν το χθεσινό έγκλημα, τους ξέρουμε καλά και θα τους εκθέσουμε”, δήλωσε σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο Άντονι Μπλίνκεν καταδικάζει την επίθεση και προσφέρει αμερικανική υποστήριξη στην έρευνα

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ‘Αντονι Μπλίνκεν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Μουσταφά αλ-Καντίμι για να του επιβεβαιώσει προσωπικά την καταδίκη του για την “τρομοκρατική” επίθεση που δέχθηκε και να προσφέρει την αμερικανική υποστήριξη στην έρευνα.

Ο Μπλίνκεν “υπογράμμισε ότι αυτή η επίθεση είναι επίσης επίθεση κατά της κυριαρχίας και της σταθερότητας του ιρακινού κράτους”, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιος μπορεί να είναι υπεύθυνος στα μάτια της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρμεντ.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος μετά την καταδίκη της επίθεσης δήλωσε: “Έδωσα εντολή στην ομάδα μου εθνικής ασφαλείας να προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας για να διερευνήσουν αυτή την επίθεση και να εντοπίσουν τους δράστες”.

Ο Μπόρις Τζόνσον “καταδικάζει απερίφραστα” την επίθεση κατά του Ιρακινού πρωθυπουργού

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον “καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση” κατά του Ιρακινού ομολόγου του Μουσταφά αλ Καντίμι, ο οποίος διέφυγε σώος απόπειρας δολοφονίας με παγιδευμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην κατοικία του στη Βαγδάτη.

Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον αλ Καντίμι, ο Μπόρις Τζόνσον επίσης “κατέστησε σαφές ότι το Ηνωμένο Βασίλειο” υποστηρίζει τις προσπάθειές του για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές”, ένα βήμα “ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα του Ιράκ”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις