Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ιράκ: Πάνω από 30 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

Ιράκ: Πάνω από 30 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
photo Reuters

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στη λαϊκή αγορά σιιτικής ανατολικής συνοικίας της Βαγδάτης στο Ιράκ.

Η επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη έγινε την παραμονή της ‘Αιντ αλ-‘Αντχα, της Γιορτής της Θυσίας, που είναι η σημαντικότερη μουσουλμανική γιορτή.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές, ανάμεσα στους νεκρούς είναι 15 γυναίκες και παιδιά και ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 50.

photo Reuters

Ο Ιρακινός πρόεδρος Μπαρχάμ Σάλεχ κατήγγειλε στο Twitter “ένα φρικτό έγκλημα πρωτοφανούς ωμότητας”. “Στοχεύουν τους αμάχους μας στην Σαντρ Σίτι την παραμονής της ‘Αιντ. Δεν αποδέχονται ότι οι άνθρωποι χαίρονται, ακόμη και μια στιγμή”, καταδίκασε.

“Νύχτα θλίψης της ‘Αιντ στο Ιράκ”, έγραψε στο Twitter η αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στο Ιράκ. Ο μετριοπαθής σιίτης ηγέτης Αμάρ αλ-Χακίμ από την πλευρά του καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε από τις αρχές να “αναλάβουν δράση για την προστασία της ζωής των πολιτών”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις