Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιράκ: Τουλάχιστον 4 νεκροί από επίθεση drone στο αρχηγείο παραστρατιωτικής οργάνωσης υποστηριζόμενης από το Ιράν

Ιράκ: Τουλάχιστον 4 νεκροί από επίθεση drone στο αρχηγείο παραστρατιωτικής οργάνωσης υποστηριζόμενης από το Ιράν
Reuters

Συναγερμός στο Ιράκ! Νεκρός έπεσε ο διοικητής της σιιτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Al-Nujaba από πλήγμα drone. Τουλάχιστον, 4 παραστρατιωτικοί μαχητές σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν.

Όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και AP, σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) εναντίον του αρχηγείου παραστρατιωτικής οργάνωσης υποστηριζόμενης από το Ιράν στην ανατολική Βαγδάτη, τουλάχιστον τέσσερα μαχητές – μαζί και ο διοικητής – έχασαν τη ζωή τους.

Αστυνομικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως τουλάχιστον δύο ρουκέτες έπληξαν ένα κτήριο που χρησιμοποιείται από την ιρακινή παραστρατιωτική οργάνωση, η οποία υπάγεται στον συνασπισμό παραστρατιωτικών οργανώσεων Χασντ αλ-Σάαμπι.

Εκπρόσωπος της αλ-Νουτζάμπα’α δήλωσε πως τέσσερις μαχητές της σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή επιχειρήσεων της οργάνωσης, με την ονομασία «Abu Taqwa Abu Taqwa Al-Saaedi», ενώ ακόμα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι διενήργησαν την επίθεση.

Η ιρακινή αστυνομία και πηγές ασφαλείας δήλωσαν πως δεν έχουν άλλες πληροφορίες για το ποιος μπορεί να διενήργησε το πλήγμα εν αναμονή κυβερνητικής έρευνας.

 

Τον περασμένο μήνα οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν ανταποδοτικά αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ, έπειτα από επίθεση με drone, μαχητών που συνδέονται με το Ιράν η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένα μέλος των δυνάμεων των ΗΠΑ και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Στρατεύματα των ΗΠΑ έχουν δεχθεί επιθέσεις τουλάχιστον 100 φορές στο Ιράκ και στη Συρία αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς τον Οκτώβριο, συνήθως με ρουκέτες και drones-καμικάζι.

πηγή: OnAlert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις