Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιράκ: Τουρκικό drone σκότωσε 4 Κούρδους μαχητές του PKK

Ιράκ: Τουρκικό drone σκότωσε 4 Κούρδους μαχητές του PKK
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Πλήγμα τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στην επαρχία Σουλεϊμανίγια του βορείου Ιράκ, σκότωσε 4 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Οι πέντε μαχητές του PKK βρίσκονταν σε ένα αυτοκίνητο στην πόλη Καλάρ περίπου στις 9.00 π.μ. ώρα Ελλάδας όταν επλήγησαν από το drone, ανέφερε σε μια δήλωση η υπηρεσία, με τις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ να συνεχίζονται κανονικά και να έχουν σταλεί εκεί μέχρι και καταδρομείς για να υποστηρίξουν τις επιθέσεις της.

Η Τουρκία διεξάγει επί μακρόν εκστρατεία στο Ιράκ και στη Συρία κατά των μαχητών του PKK και της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας — αμφότεροι χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές οργανώσεις από την Άγκυρα.

Προχθές, Τετάρτη, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένα παιδί, και επτά τραυματίστηκαν από τουρκικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Μονάδων Αντίστασης της Σίντζαρ (YBS), πολιτοφυλακής που συνδέεται με το PKK.

Το PKK πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984. Τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση, η οποία κατά το παρελθόν επικεντρωνόταν κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου το PKK επιδίωκε να δημιουργήσει μια πατρίδα για τους Κούρδους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις