Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

Ιράν: Αν το Ισραήλ κάνει κι άλλο λάθος, η απάντηση θα είναι πιο σοβαρή – Ολοκληρώθηκε η επίθεση

Ιράν: Αν το Ισραήλ κάνει κι άλλο λάθος, η απάντηση θα είναι πιο σοβαρή – Ολοκληρώθηκε η επίθεση

Εμφατική επίδειξη δύναμης φαίνεται ότι η είναι η επιχείρηση «Αληθινή υπόσχεση» που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η ανακοίνωση της ιρανικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ.

Επικαλούμενη το δικαίωμα του Ιράν στη νόμιμη άμυνα, η αντιπροσωπεία του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη δικαιολόγησαν την επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη στο Ισραήλ αλλά παράλληλα τόνισαν ότι… τελείωσε.

«Δυνάμει του Άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από το Ιράν ήταν απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό», αναφέρει η ιρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter).

Υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα μπορεί πλέον να θεωρηθεί λήξαν, προειδοποιεί: «Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο σοβαρή».

Παράλληλα, η ιρανική πλευρά προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην εμπλακούν. «Αυτή είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και του εγκληματικού ισραηλινού καθεστώτος, από την οποία οι ΗΠΑ πρέπει να μείνουν μακριά!».

Το τελευταίο μάλιστα, το μήνυμα το αναφέρει με κεφαλαία γράμματα, για να δοθεί έμφαση…

 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου προς την Κυριακή, το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με drones στο Ισραήλ, ως απάντηση στην επίθεση, πριν μερικές μέρες, του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, όπου σκοτώθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης.

Η επιχείρηση ονομάστηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, ονόμασαν την επίθεση με drones και πυραύλους «Αληθινή Υπόσχεση». Και όπως ανέφεραν αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» για τα «πολυάριθμα εγκλήματά του».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις