Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Ιράν: Η Τεχεράνη θα αντιδράσει για την δημοσίευση των σκίτσων του Χαμενεΐ στο Charlie Hebdo

Ιράν: Η Τεχεράνη θα αντιδράσει για την δημοσίευση των σκίτσων του Χαμενεΐ στο Charlie Hebdo

Το Ιράν έστειλε άμεσα προειδοποίηση στο Παρίσι ότι θα αντιδράσει μετά την σημερινή (04.01.2023) δημοσίευση σκίτσων υβριστικών προς τον ανώτατο ηγέτη αγιατολάχ, Αλί Χαμενεΐ στο Charlie Hebdo.

Το σατιρικό περιοδικό, Charlie Hebdo δημοσίευσε σήμερα δεκάδες σκίτσα που αφορούν το Ιράν και που έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο διαγωνισμού τον Δεκέμβριο, για την επέτειο της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία του (στις 7 Δεκεμβρίου 2015) από άνδρες που δήλωσαν ότι ενεργούσαν στο όνομα της Αλ Κάιντα.

Το εξώφυλλο δείχνει μια ολόγυμνη γυναίκα, δίπλα από τους μουλάδες που κάνουν ουρά για να μπουν στο σώμα της και θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα στις 7 Ιανουαρίου.

Το πρωτοσέλιδο έχει τίτλο: «Μουλάδες, επιστρέψτε από εκεί που βγήκατε» και είναι αφιερωμένο στο μαζικό κύμα διαμαρτυρίας των Ιρανών πολιτών εναντίον του θεοκρατικού καθεστώτος του Αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Δεν θα μείνει χωρίς αυστηρή απάντηση 

«Η υβριστική και ανάρμοστη ενέργεια γαλλικού εντύπου με την δημοσίευση σκίτσων κατά της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας δεν θα μείνει χωρίς αποτελεσματική και αυστηρή απάντηση», δήλωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ – Αμπντολαχιάν στο Twitter.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην γαλλική κυβέρνηση να υπερβεί τα εσκαμμένα. Έχει σαφώς επιλέξει τον κακό δρόμο», προσθέτει.

Το Charlie Hebdo ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι ο διεθνής διαγωνισμός για τα σκίτσα των Χαμενεΐ, έχει ως στόχο την υποστήριξη «των Ιρανών που αγωνίζονται για την ελευθερία τους».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlie Hebdo (@charlie_hebdo_officiel)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις