Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιράν: Καλεί για εξηγήσεις τον Βρετανό πρεσβευτή μετά την σύλληψη!

Ιράν

Δεν τελειώνουν οι εντάσεις στο Ιράν μετά την αεροπορική τραγωδία! Η Τεχεράνη κάλεσε τον πρεσβευτή της Βρετανίας εξαιτίας της παρουσίας του σε “παράνομη” διαδήλωση.

Η Τεχεράνη κάλεσε τον πρεσβευτή της Βρετανίας στο Ιράν σχετικά με την παρουσία του σε μια “παράνομη” διαδήλωση στην ιρανική πρωτεύουσα στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το ουκρανικό αεροσκάφος, το οποίο “από λάθος” κατέρριψαν οι ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, ανέφερε η ιστοσελίδα του ιρανικού ΥΠΕΞ.

Ένταση μεταξύ Ιράν και Βρετανίας!

“Σήμερα ο Ρομπ Μακέιρ κλήθηκε εξαιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς του της συμμετοχής σε μια παράνομη διαδήλωση το Σάββατο”, αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

Νωρίτερα η Βρετανία είχε ανακοινώσει ότι χθες ο βρετανός πρεσβευτής στο Ιράν συνελήφθη και κρατήθηκε για λίγο, κάτι το οποίο τα ιρανικά μμε έγραψαν ότι έγινε επειδή υποκινούσε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Click4more: Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης δίνουν εξηγήσεις για την τραγωδία

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν συμμετείχα σε καμία διαδήλωση”, έγραψε στο Twitter ο Μακέιρ. “Πήγα σε μια εκδήλωση η οποία είχε ανακοινωθεί ως ολονυκτία για τα θύματα της τραγωδίας (της πτήσης) #PS752” της Ukraine International Airlines που καταρρίφθηκε την Τετάρτη από τον ιρανικό στρατό “από λάθος”, πρόσθεσε.

“Έφυγα από το σημείο πέντε λεπτά αφού ξεκίνησαν να ακούγονται συνθήματα” κατά των ιρανικών αρχών, εξήγησε.

Παράλληλα, έξω από την πρεσβεία της Βρετανίας στην Τεχεράνη μέλη της σκληροπυρηνικής πολιτοφυλακής Μπασίτζ διαδήλωσαν σήμερα ζητώντας το κλείσιμό της, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η διαδήλωση της πολιτοφυλακής αυτής, η οποία έχει διασυνδέσεις με την δύναμη ελίτ των Φρουρών της Επανάστασης, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη σύντομη κράτηση του βρετανού πρεσβευτή.

Ιράν: Ο εμίρης του Κατάρ ζητεί περιφερειακή αποκλιμάκωση αυτή την “ευαίσθητη” περίοδο

Ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι δήλωσε σήμερα, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Ιράν, ότι η αποκλιμάκωση της έντασης και ο διάλογος είναι απαραίτητοι για την επίλυση των περιφερειακών κρίσεων σε μια “ευαίσθητη” περίοδο.

Click4more: Μυρίζει μπαρούτι στο Ιράν για το Boeing! Η στήριξη Τραμπ… στα φαρσί

Το σχόλιο αυτό έκανε ο εμίρης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά μαζί με το ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί κατά την επίσκεψή του στην Τεχεράνη σε μια περίοδο έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν που απειλεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

Ο ίδιος ευχαρίστησε ακόμη το Ιράν, με το οποίο η χώρα του μοιράζεται ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου, επειδή υποστήριξε την Ντόχα παρέχοντάς της χερσαία και εναέρια πρόσβαση μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της να επιβάλλουν στο Κατάρ διπλωματικό και εμπορικό εμπάργκο στα μέσα του 2017.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις