Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ιράν – κορονοϊός: Νέο ρεκόρ με 24.760 κρούσματα

Ιράν – κορονοϊός: Νέο ρεκόρ με 24.760 κρούσματα
photo Reuters

Το Ιράν έκανε νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού καθώς κατέγραψε 24.760 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο.

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας χτυπά το Ιράν με τις αρχές να έχουν αποδώσει την αύξηση των κρουσμάτων στα εκατομμύρια ανθρώπων που ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα για το Ιρανικό Νέο Έτος τον περασμένο μήνα και συμμετείχαν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, αψηφώντας τις υγειονομικές προφυλάξεις που προώθησε η κυβέρνηση.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί δήλωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση ότι ταυτοποιήθηκαν 24.760 νέα ημερήσια κρούσματα, με τον συνολικό τους αριθμό να φθάνει πλέον τα 2.118.212 περιστατικά. Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων ανήλθε σε 291, ο υψηλότερος από τις 9 Δεκεμβρίου, ενώ συνολικά 65.055 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της Covid-19.

Η Λαρί δήλωσε ότι 295 κομητείες έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες» ζώνες πολύ υψηλού κινδύνου, 99 κομητείες θεωρούνται «πορτοκαλί» περιοχές υψηλού κινδύνου, 45 βρίσκονται στην «κίτρινη» κατηγορία και μόλις 9 είναι «γαλάζιες» ζώνες χαμηλού κινδύνου.

Το Σάββατο, η Τεχεράνη επέβαλε 10ήμερο lockdown στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το lockdown έχει επηρεάσει 23 από τις 31 επαρχίες της χώρας.

Οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις, τα σχολεία, τα θέατρα και οι αθλητικές εγκαταστάσεις έκλεισαν ενώ οι απαγορεύονται οι συναθροίσεις κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις