Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ιράν: Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ

Ιράν: Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε σήμερα τα μουσουλμανικά κράτη να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου και τροφίμων στο Ισραήλ.

Παράλληλα ο Χαμενεΐ ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες να ζητήσουν από το Ισραήλ τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

“Οι βομβαρδισμοί στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν αμέσως (…) η διαδρομή των εξαγωγών πετρελαίου και τροφίμων στο σιωνιστικό καθεστώς πρέπει να σταματήσει”, σημείωσε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι θέλει να αφανίσει την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση που διέπραξε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, από την οποία σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, και εκατοντάδες άνθρωποι απήχθησαν όμηροι.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σφοδρό βομβαρδισμό στη Γάζα και επέβαλε πλήρη αποκλεισμό στον παλαιστινιακό θύλακα. Οι παλαιστινιακές αρχές δηλώνουν ότι πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Οι ηγέτες του θεοκρατικού Ιράν έχουν προειδοποιήσει το Ισραήλ για κλιμάκωση, αν δεν τερματίσει τις επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων, με τις αρχές να δηλώνουν ότι υποστηριζόμενες από την Τεχεράνη δυνάμεις στη Μέση Ανατολή είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις