Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιράν: Θερίζει ο κορονοϊός! Έφτασαν τους 1.433 οι νεκροί

Ιράν: Θερίζει ο κορονοϊός! Έφτασαν τους 1.433 οι νεκροί

Τους 1433 έφτασαν οι νεκροί στο Ιράν από τον κορονοϊό, αφού 149 άνθρωποι πέθαναν τον τελευταίο 24ωρο.

Παράλληλα τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 19.644 με 1.237 καινούργια.

Οι θάνατοι στο Ιράν από την επιδημία Covid-19 αυξήθηκαν κατά 149 το τελευταίο 24ωρο στους 1.433, ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο, ενώ ο συνολικός αριθμός του κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.237 στα 19.644.

Το Ιράν είναι μία από τις μεγαλύτερες εστίες της πανδημίας, καθώς είναι η τρίτη χώρα μετά την Ιταλία και την Κίνα.

Βουλγαρία: Έκκληση των ηλικιωμένων να μείνουν σπίτια τους

 Έκκληση στους ηλικιωμένους να μείνουν στο σπίτι, λέγοντας πως ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων αυτής της ηλικιακής ομάδας εξακολουθεί να μην κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, απηύθυνε -για άλλη μία φορά- ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την αντιμετώπιση του ιού στη Βουλγαρία, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι.

Υπογραμμίζοντας πως σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα ληφθούν περισσότερα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού, ο κ. Μουταφτσίσκι ανακοίνωσε, σήμερα, ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Βουλγαρία ανήλθε σε 112.

click4more: Κορονοϊός: Μεταδίδεται και έτσι! Ο τρόπος που δεν γνωρίζαμε

Στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, οι ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σε τέσσερα νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία των πόλεων Βάρνα, Πλέβεν, Σμόλιαν, Πέρνικ, Πλόβντιβ, Γκάμπροβο, Λόβετς, Μπλαγκόεβγκραντ, Μπουργκάς και Λομ.

Σημειώνοντας ότι μόνο 500 από τα συνολικά 5.000 τεστ ανίχνευσης του ιού που χρησιμοποιήθηκαν, μέχρι στιγμής, στη Βουλγαρία πληρώθηκαν από κρατικούς πόρους, ο κ. Μουταφτσίσκι ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που δώρισαν τα υπόλοιπα. Τόνισε ακόμα ότι αυτή τη χρονική περίοδο, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα από 10.000 τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις