Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Ιράν: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση ενόπλων κατά ελληνόκτητου Τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν

Ιράν: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση ενόπλων κατά ελληνόκτητου Τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν

Βίντεο ντοκουμέντο από το θρίλερ που εκτυλίχθηκε στον Κόλπο του Ομάν έδωσε σήμερα (5.7.2023) ο 5ος στόλος των ΗΠΑ και δείχνει τη στιγμή που ένοπλοι από το Ιράν άνοιξαν πυρ και προσπάθησαν να κατακτήσουν δύο τάνκερ, εκ των οποίων το ένα ελληνόκτητο.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό, όπως μετέδωσε το Reuters, ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι χρειάστηκε η παρέμβασή του για να σταματήσει το Ιράν από το να κατακτήσει τα δύο εμπορικά τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν.

Από τα δύο εμπορικά τάνκερ, το ένα είναι το πλοίο Richmond Voyager που μεταφέρει αργό πετρέλαιο, ναυλώνεται από την αμερικανική Chevron και πλέει με σημαία από τις Μπαχάμες ενώ είναι ελληνικής ιδιοκτησίας.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Σημειώνεται ότι και ένα πλοίο του ιρανικού πολεμικού ναυτικού έριξε πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της δεύτερης προσπάθειας για κατάληψη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πέμπτου στόλου του Πολεμικού Ναυτικού Τίμοθι Χόκινς. Και τα δύο περιστατικά έλαβαν χώρα στον Κόλπο, στα ύδατα μεταξύ του Ιράν και του Ομάν.

Οι επιβάτες και το φορτίο του Richmond Voyager είναι ασφαλείς και δεν έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό ενώ το τάνκερ συνεχίζει κανονικά την πορεία του, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς την ανατολική Σαουδική Αραβία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις