Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιρλανδία: Ισόβια για τον φόνο 23χρονης εγκύου που έκανε τζόκινγκ – Η υπόθεση που σόκαρε τη χώρα

Ιρλανδία: Ισόβια για τον φόνο 23χρονης εγκύου που έκανε τζόκινγκ – Η υπόθεση που σόκαρε τη χώρα
Reuters Αρχείο

Ένας 33χρονος από τη Σλοβακία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο της Ιρλανδίας. Πριν από έναν χρόνο, επιτέθηκε και σκότωσε με μαχαίρι μία 23χρονη έγκυο.

Σε μία υπόθεση που συγκλόνισε το 2022 την Ιρλανδία, ένας Σλοβάκος ηλικίας 33 ετών κάθισε στο εδώλιο για τη δολοφονία μίας νεαρής εγκύου, ενώ εκείνη έκανε τζόκινγκ.

Ο Γιόζεφ Πούσκα, ο οποίος έφθασε στην Ιρλανδία πριν από περίπου 10 χρόνια, κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου του Δουβλίνου, πριν από μία εβδομάδα και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Η Άσλινγκ Μέρφι, μία έγκυος ηλικίας 23 ετών, βρέθηκε νεκρή τον Ιανουάριο του 2022 στις όχθες του καναλιού του Τάλαμορ στο δυτικό Δουβλίνο, όπου είχε πάει να κάνει τζόκινγκ.

Η νεαρή γυναίκα είχε δεχθεί 11 μαχαιριές στον λαιμό και δείγμα DNA που είχε περισυλλεχθεί από τα νύχια της, ανήκε σε εκείνο του Γιόζεφ Πούσκα.

Στο παραπάνω στοιχείο προστέθηκαν και βίντεο από κάμερες ασφαλείας, καθιστώντας «συντριπτικές» τις αποδείξεις σε βάρος του κατηγορουμένου, σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ωστόσο ο 33χρονος άνδρας, πατέρας πέντε παιδιών, δήλωσε αθώος κατά την έναρξη της δίκης του στο Δουβλίνο, πριν από σχεδόν ένα μήνα.

Ημέρες μετά τον φόνο, ο Σλοβάκος υπήκοος είχε ομολογήσει στους ερευνητές ότι είχε σκοτώσει τη Μέρφι. Κατόπιν, κατά τη σύλληψή του ανακάλεσε, λέγοντας πως δεν θυμόταν αυτή την ομολογία και δεν «γνώριζε» τίποτα σχετικά με τη δολοφονία.

Υποστήριξε τότε ότι ένας κουκουλοφόρος τους είχε επιτεθεί και ότι εκείνος είχε προσπαθήσει να βοηθήσει το θύμα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Πούσκα αναγνώρισε ότι είπε ψέματα στην αστυνομία πολλές φορές και ο δικαστής ευχαρίστησε τους ενόρκους, καθώς «δεν έχασαν περισσότερο χρόνο με τους παραλογισμούς του».

Η δολοφονία της Άσλινγκ Μέρφι συγκλόνισε την Ιρλανδία και τη γειτονική Μεγάλη Βρετανία, δεδομένου ότι πολλές γυναίκες είχαν δολοφονηθεί σε δημόσιους χώρους τους προηγούμενους μήνες, μεταξύ άλλων η Λονδρέζα Σάρα Έβεραρντ από έναν αστυνομικό, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις