Κόσμος

Ισλανδία: Η λάβα από το ηφαίστειο καίει σπίτια του Γκρίνταβικ που εκκενώθηκε πριν λίγες ώρες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην Ισλανδία η λάβα από το ηφαίστειο που εξερράγη έφτασε σε σπίτια του Γκρίνταβικ τα οποία έπιασαν φωτιά. Κανονικά οι πτήσεις από και προς τη νησιωτική χώρα στον βόρειο Ατλαντικό.

Στη νοτιοδυτική Ισλανδία, η λάβα από την έκρηξη του ηφαιστείου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έφθασε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στο λιμάνι Γκρίνταβικ.

Εκεί δύο σπίτια έπιασαν φωτιά, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση.

Οι μερικές δεκάδες κάτοικοι, οι οποίοι είχαν επιστρέψει στα τέλη Δεκεμβρίου στο Γκρίνταβικ, απ’ όπου είχαν απομακρυνθεί το Νοέμβριο επειδή υπήρχαν φόβοι για έκρηξη του ηφαιστείου, απομακρύνθηκαν πάλι επειγόντως στη διάρκεια της περασμένης νύχτας, μερικές ώρες αφότου άρχισε η έκρηξη.

Δείτε βίντεο του Guardian:

«Δεν κινδυνεύουν ζωές, αν και υποδομές μπορεί να απειλούνται», έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο πρόεδρος της Ισλανδίας, Γκούντνι Γιοχάνεσον, προσθέτοντας ότι οι πτήσεις των αεροπλάνων δεν έχουν διακοπεί.

ICELAND VOLCANO REUTERS

Πρόκειται για την πέμπτη έκρηξη του ηφαιστείου στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες από το 2021.

ICELAND VOLCANO REUTERS

Η πιο πρόσφατη έκρηξη του ηφαιστείου στη χερσόνησο αυτή είχε αρχίσει στις 18 Δεκεμβρίου, μετά την πρώτη, πλήρη εκκένωση από τις αρχές της πόλης Γκρίνταβικ – από την οποία απομακρύνθηκαν περίπου 4.000 άνθρωποι – και το κλείσιμο των σπα Blue Lagoon, που αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ

φωτογραφίες Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Τι αλλάζει στην προεδρία Τραμπ αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή ή τη Γερουσία – Οι έρευνες που σχεδιάζουν
Εφόσον αποκτήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, οι Δημοκρατικοί θα έχουν στη διάθεσή τους ισχυρότερα κοινοβουλευτικά εργαλεία για να ελέγξουν τις κυβερνητικές αποφάσεις
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Παλέψαμε 250 χρόνια να κάνουμε τη χώρα μεγάλη, δεν θα την καταστρέψουν οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι
Χαρακτήρισε τους υποψηφίους των Δημοκρατικών εξαιρετικά επικίνδυνους, υποστηρίζοντας ότι τάσσονται υπέρ των τζιχαντιστών, των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων ομάδων
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Νετανιάχου ζητάει κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας στο Ισραήλ χωρίς τα αραβικά κόμματα
«Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα με τους εταίρους μας και με οποιοδήποτε κόμμα επιθυμεί να συμπορευτεί μαζί μας και δεν υποστηρίζει την τρομοκρατία»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Γαλλία: Στο εδώλιο οι γονείς της 4χρονης που βρέθηκε νεκρή και ακρωτηριασμένη σε χαντάκι – Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα πριν από 39 χρόνια
Ένα τυχαίο εύρημα DNA, 31 χρόνια αργότερα, οδήγησε στην ταυτοποίησή της και στη σύλληψη των γονιών της, που κινδυνεύουν με ισόβια
A France Police officer controls cars at a check point ahead of the G7 summit in Evian-les-Bains, France, Monday, June 15, 2026.