Κόσμος

Ισμαήλ Χανίγια: Τελετή στην Αγία Σοφία κάνει ο Ερντογάν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τελετή για τον Ισμαήλ Χανίγια πραγματοποιείται στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής προσευχής σήμερα Παρασκευή (2.8.24), σχεδόν ταυτόχρονα με την κηδεία του ηγέτη της Χαμάς που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη.

Στην τελετή θα παραστεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ της προσευχής θα προΐσταται ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσωεν της κυβέρνησης, Αλί Ερμπάς.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του προέδρου Ερντογάν κηρύχθηκε σήμερα εθνικό πένθος για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Στη Ντόχα του Κατάρ για την κηδεία του Χανίγια βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο οποίος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της παλαιστινιακής οργάνωσης, Χαλέντ Μεσάαλ.

Στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες και οι γιοί του Ισμαήλ Χανίγια, Αμπντουσαλάμ και Χεμάμ, ο Φιντάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Μεσάαλ, που είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Χαμάς.

Εκτός από τον Φιντάν στην κηδεία του Χανίγια θα παραστούν εκ μέρους της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος Τζεβνέτ Γιλμάζ και ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Λαβρόφ από ΟΗΕ: «Η Ευρώπη κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ, στην οποία δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της όσον αφορά την Ουκρανία
Σεργκέι Λαβρόφ
8
Η «κρυφή» εγγονή του Πούτιν με το επώνυμο Ζελένσκι: Η 8χρονη Έλσα φέρει το επίθετο της μητέρας της και όχι του πατέρα της
Το κορίτσι, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και φέρεται να είναι παιδί της μικρότερης κόρης του Πούτιν, Κατερίνας Τιχόνοβα και του Ρώσου χορευτή μπαλέτου και σκηνοθέτη Ιγκόρ Ζελένσκι
Βλαντίμιρ Πούτιν