Κόσμος

Ισόβια σε 22χρονο που σκότωσε την μικρή του αδερφή για… “λόγους τιμής”

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από δικαστήριο της Αυστρίας ένας 22χρονος Αφγανός ο οποίος σκότωσε την μικρότερη αδελφή του με 22 μαχαιριές σε δρόμο της Βιέννης πέρυσι το καλοκαίρι, περιγράφοντάς το ώς «έγκλημα τιμής».

Η έφηβη αδελφή του, ηλικίας 17 ή 18 χρόνων, είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία στη Βιένη, καθώς είχε πέσει θύμα κακοποίησης και φιλοξενείτο σε ένα ειδικό κέντρο υποδοχής. Ο αδελφός της όμως κατάφερε να την βρει και την μαχαίρωσε την ώρα που εκείνη πήγαινε στην επαγγελματική σχολή, στις 18 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο δράστης που συνελήφθηκε αμέσως, είχε φθάσει στην Αυστρία το 2013 και οι πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά το συμβάν ήταν: «ευτυχώς που είναι νεκρή γιατί κηλίδωσε την τιμή της οικογένειας».

Το κακουργιοδικείο της Βιένης τον καταδίκασε ομόφωνα την Τετάρτη σε ισόβια με το σκεπτικό οτι με «αυτήν του την πράξη έθεσε τον εαυτό του εκτός κοινωνίας».

Το μοναδικό αδίκημα του θύματος, το οποίο φοβόταν οτι θα το στείλουν πίσω στο Αφγανιστάν προκειμένου να παντρευτεί με τη βία, ήταν οτι «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις οδυνηρές επιταγές της αφγανικής κοινωνίας», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ο συνήγορος υπερασπιστής του κατηγορουμένου δήλωσε αμέσως οτι θα ασκήσει έφεση καθώς, όπως υποστήριξε, ο πελάτης του την εποχή του συμβάντος δεν είχε συμπληρώσει τη ηλικία ποινικής ευθύνης. Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός διαψεύδεται από τους εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με τους οποίους ο δράστης ήταν τότε 21 ετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Ο Συριακός στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο – Το σχέδιο για τη Σουέιντα και η πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η χώρα του διεξήγαγε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία, από όπου αποσύρθηκαν τα βαρέα όπλα
Άνθρωποι στέκονται δίπλα σε ένα κατεστραμμένο πυροβολείο τανκ, μετά από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων μαχητών, σουνιτικών φυλών Βεδουίνων και κυβερνητικών δυνάμεων, στην πόλη Σουέιντα της Συρίας