Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ισπανία: 2.935 νέα κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες!

Ισπανία

Η Ισπανία κατέγραψε 2.935 νέες μολύνσεις από κορονοϊό σήμερα, ο υψηλότερος αριθμός μετά τη λήξη του lockdown που επέβαλε η χώρα και μεγαλύτερος από τα 1.690 που καταγράφηκαν χθες, αν και αξιωματούχοι επιμένουν ότι η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη.

“Καλπάζει” ο κορονοϊός στην Ισπανία

Η περιφέρεια της Μαδρίτης, η οποία δεν έδωσε χθες στοιχεία λόγω τεχνικών δυσκολιών, έχει το προβάδισμα με 842 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, ενώ ακολουθεί η Χώρα των Βάσκων με 545 κρούσματα.

«Ο αριθμός των γνωστών κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται στην Ισπανία, όμως είναι μια ελαφριά αύξηση που επιτρέπει την εφαρμογή μέτρων ελέγχου», είπε σε δημοσιογράφους ο συντονιστής εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων Φερνάντο Σιμόν, επισημαίνοντας πως οι τοπικές αναζωπυρώσεις δεν ισοδυναμούν με ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων που πολλοί αναμένουν το Φθινόπωρο.

Click4more: Κύπρος: 14 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μισοί από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα.

Με τα νέα στοιχεία, το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται σε 337.334 στη χώρα. Το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε επίσης ότι 70 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 7 ημέρες, με το σύνολο των θανάτων από επιπτώσεις της νόσου Covid-19 να βρίσκεται στους 28.605.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις