Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ισπανία: 812 νεκροί σε μια μέρα, αλλά ο ρυθμός κρουσμάτων και θανάτων «φρενάρει»

Ισπανία: 812 νεκροί σε μια μέρα, αλλά ο ρυθμός κρουσμάτων και θανάτων «φρενάρει»

Η «μαύρη λίστα» του κορονοϊού στην Ισπανία μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες η χώρα θρηνεί 812 νεκρούς. Όμως ο αριθμός αυτός, σε σχέση με το ρεκόρ των 838 νεκρών της Κυριακής, είναι μειωμένος. Και όσο κι αν αυτό φαντάζει οξύμωρο, δημιουργεί ελπίδες.

Τόσο ο ημερήσιος ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων όσο και των θανάτων επιβραδύνεται συνεχώς από την περασμένη εβδομάδα και οι υγειονομικές αρχές στην Ισπανία ελπίζουν ότι η κορύφωση της επιδημίας πλησιάζει.

Click4more Ισπανία: 812 νεκροί από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο!

Συνολικά, η Ισπανία “μετρά” 7.340 θανάτους από τον κορονοϊό, 812 το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος σε σχέση με τον απολογισμό της Κυριακής που ήταν αριθμός ρεκόρ με 838 θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ισπανία ανήλθε σε 85.195, έναντι 78.797 χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 6.398 νέα κρούσματα.

Πλέον τα κρούσματα στην Ισπανία αυξάνονται ημερησίως με ρυθμό 12% έναντι του 20% στις 25 Μαρτίου.

Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών που ανάρρωσαν αυξήθηκε και έφθασε κοντά στις 17.000.

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το Σάββατο νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 απαγορεύοντας την έξοδο από το σπίτι ακόμη και για να πάνε στη δουλειά, σε όλους τους εργαζόμενους σε μη νευραλγικούς τομείς μέχρι τις 11 Απριλίου.

Κρούσμα και ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής

Ανάμεσα στα κρούσματα κορονοϊού στην Ισπανία είναι και ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας, Φερνάνδο Σιμόν.

Το ανακοίνωσε η αναπληρώτριά του Μαρία Χοσέ Σιέρα που τον αντικατέστησε στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία της επιδημίας.

Ο αριθμός των μελών του υγειονομικού προσωπικού που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό ανέρχεται σε 12.298.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις