Κόσμος

Ισπανία: Διάσωση 600 μεταναστών μέσα σε 24 ώρες – Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις λιμενικές αρχές

Σχεδόν 600 μετανάστες από το Μάγρεμπ και την υποσαχάρια Αφρική διασώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στα παράλια της Ισπανίας.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες προσέγγισαν την περιοχή της Μούρθια, στη νοτιοανατολική Ισπανία: 431 άνθρωποι, που επέβαιναν σε 41 μικρά σκάφη, σώθηκαν από τις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, της αστυνομίας και της υπηρεσίας θαλάσσιων διασώσεων Σαλβαμέντο Μαριτίμο.

Στην περιοχή το Αλμποράν, μεταξύ του Μαρόκο και της Ανδαλουσίας, εντοπίστηκαν το πρωί δύο πλοιάρια που μετέφεραν συνολικά 69 ανθρώπους. Λίγο αργότερα, στην ίδια περιοχή, διασώθηκαν άλλοι 47 μετανάστες.

Στα στενά του Γιβραλτάρ εντοπίστηκαν άλλα τέσσερα πλοιάρια στα οποία επέβαιναν 48 άνθρωποι. Ένας εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών διευκρίνισε ότι αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη “επιχειρήσεις στη θάλασσα του Αλμποράν” καθώς υπάρχουν πληροφορίες για “ένα ή περισσότερα πλοιάρια” στην περιοχή αυτή.

Η Ισπανία είναι η τρίτη “πύλη εισόδου” για τους μετανάστες στην Ευρώπη, πίσω από την Ιταλία και την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, από τις αρχές του έτους έχουν φτάσει στην Ευρώπη 159.000 άνθρωποι και οι 17.687 από αυτούς αποβιβάστηκαν στην Ισπανία. Συνολικά 2.982 άνθρωποι πνίγηκαν στη Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα ευρωπαϊκά παράλια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν σε Τραμπ: Πέτυχες την αλλαγή του καθεστώτος στα Στενά του Ορμούζ - Θα ανοίξουν αλλά όχι για εσένα
«Ο Τραμπ πέτυχε επιτέλους το όνειρό του για αλλαγή καθεστώτος - αλλά στο θαλάσσιο καθεστώς της περιοχής», ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού Κοινοβουλίου
Στενά Ορμούζ
Διάγγελμα Τραμπ για τον πόλεμο στο Ιράν τα ξημερώματα της Πέμπτης – «Θα ανακοινώσει σημαντικές πληροφορίες»
Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Τραμπ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ με το Ιράν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες
Ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο για την Κατάσταση του Έθνους
Μπλόκο από δικαστή στον Τραμπ για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων στον Λευκό Οίκο
Έκρινε ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες πριν από την έναρξη των εργασιών - Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση, απορρίπτοντας ότι απαιτείται έγκριση του Κογκρέσου
Ο Ντόναλντ Τραμπ