Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ισπανία: Εγκαταλείπει την πολιτική ο Μαριάνο Ραχόι

Ραχόι Ισπανία

Μετά την ανατροπή του την περασμένη Παρασκευή ο Μαριάνο Ραχόι… αποφάσισε πως “ υπάρχουν άλλα πράγματα να κάνει κανείς στη ζωή” και έτσι ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την πολιτική.

Αν και μάλλον η πολιτική τον… εγκατέλειψε νωρίτερα, καθώς ουσιαστικά οδηγήθηκε εκτός την περασμένη Παρασκευή, ο Μαριάνο Ραχόι με τη φράση “η πρόθεσή μου είναι να εγκαταλείψω οριστικά την πολιτική” ανακοίνωσε μέσω ραδιοφώνου στην Ισπανία ότι πλέον θα είναι ένας απλός… θνητός…

Ισπανία Σάντσεθ Ραχόι κυβέρνηση
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις δηλώνει μάλιστα ότι δεν έχει πρόθεση στο προσεχές συνέδριο του κόμματος του να δηλώσει υποψηφιότητα:
“Είχα μια πολυτάραχη πολιτική ζωή και πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να παραμείνω κι άλλο εδώ και αυτό που λέω τώρα είναι ότι δεν θα δηλώσω υποψηφιότητα στο συνέδριο του κόμματος”.
Ο Ραχόι έγινε για πρώτη φορά βουλευτής το 1981 και ανέλαβε αρχηγός του συντηρητικού κόμματος της Ισπανίας το 2004. Έγινε πρωθυπουργός της χώρας τον Δεκέμβριο του 2011.
Ήταν ο άνθρωπος που κλήθηκε μέσω σκληρής λιτότητας να αντιμετωπίσει την ύφεση στην Ισπανία και η δημοφηλία του έπεσε ακόμη περισσότερο μετά την τελευταία απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας πέρυσι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις