Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ισπανία: Έκαναν, δήθεν, θαλάσσια σπορ, αλλά, διακινούσαν ναρκωτικά!

Ισπανία: Έκαναν, δήθεν, θαλάσσια σπορ, αλλά, διακινούσαν ναρκωτικά!
Reuters (αρχείο)

Η αστυνομία στην Ισπανία ανακοίνωσε τη σύλληψη 32 καταδυτών (!) για “διακίνηση κάνναβης σε μεγάλη κλίμακα” στην περιοχή Ταρίφα.

Στο νότιο αυτό τμήμα στην Ισπανία, οι διακινητές έκαναν και καταδύσεις για να περισυλλέξουν τα πακέτα με τα ναρκωτικά, που είχαν ρίξει στα νερά της Μεσογείου.

Η οργάνωση περιελάμβανε “ένα παρακλάδι που εξειδικευόταν στη μεταφορά ναρκωτικών με τη βοήθεια μικρών ταχύπλοων που περνούσαν από το λιμάνι της Ταρίφα”, εξηγεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε η αστυνομία.

Ισπανία: Κατασχέθηκαν τόνοι ναρκωτικών!

Επιπλέον, “μια άλλη ομάδα χρησιμοποιούσε φουσκωτές λέμβους και ειδικούς στην υποβρύχια κατάδυση” για να “περισυλλέγουν τα φορτία της κάνναβης που είχαν τοποθετηθεί προηγουμένως στον βυθό (της θάλασσας), μπροστά στις ακτές”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι αρχές κατάσχεσαν δύο τόνους κάνναβης, όπως και τρία σκάφη και πέντε οχήματα.

Ένας από τους 31 συλληφθέντες στην Ανδαλουσία (νότια) υπηρετεί στην κρατική υπηρεσία Διάσωσης στη Θάλασσα και βαρύνεται με υποψίες ότι προειδοποιούσε τους εμπόρους για την “ενδεχόμενη παρουσία οχημάτων και πλοίων της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των παράνομων επιχειρήσεων μεταφοράς της κάνναβης” στην Ισπανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις