Κόσμος

Ισπανία: Ένας νεκρός και 26 αγνοούμενοι μετανάστες από ανατροπή βάρκας στα Κανάρια Νησιά

Τη ζωή του έχασε ένας μετανάστης, ενώ άλλοι 26 αγνοούνται ταν η λαστιχένια βάρκα στην οποία επέβαιναν ανετράπη στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοιχτά των ακτών των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας, δήλωσε σήμερα στο Reuters η ισπανική ακτοφυλακή.

Η ακτοφυλακή διέσωσε 34 ανθρώπους μετά την ανατροπή της λέμβου περίπου 135 μίλια στα ανοιχτά του νότιου τμήματος του νησιού Γκραν Κανάρια, χθες Δευτέρα.

Άλλα δύο σκάφη που μετέφεραν περίπου 63 ανθρώπους, περιλαμβανομένων δύο παιδιών, βρέθηκαν να επιπλέουν στη θάλασσα περίπου 40 μίλια νότια της περιοχής. Ολοι οι επιβαίνοντες διασώθηκαν, σύμφωνα με την ακτοφυλακή.

Οι αρχές κλήθηκαν στις 24 Απριλίου για μια λαστιχένια βάρκα, η οποία είχε αναχωρήσει από το Cabo Bojador στη Δυτική Ζαχάρα, μια διαφιλονικούμενη περιοχή που διεκδικεί το Μαρόκο, με 60 μετανάστες. Μόνο 34 από αυτούς διασώθηκαν, σύμφωνα με την ακτοφυλακή.

Ενα αεροπλάνο της ισπανικής ακτοφυλακής εντόπισε την λέμβο και δύο εμπορικά σκάφη μαζί με ένα ελικόπτερο παρενέβησαν μέχρι να φθάσει ένα ισπανικό σωστικό σκάφος.

Οι διασωθέντες μετανάστες έφθασαν στο λιμάνι του Γκραν Κανάρια, Αργκουϊνεγκουΐν, περίπου στις 10 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα). Ολοι οι μετανάστες είναι από την υποσαχάριο Αφρική, είπε η ακτοφυλακή.

Τα ισπανικά Κανάρια Νησιά βρίσκονται σε απόσταση περίπου 60 μιλίων δυτικά του Μαρόκου και έχουν γίνει πόλος έλξης για τους μετανάστες που επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Τον περασμένο χρόνο, περίπου 4.400 μετανάστες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ισπανία, σύμφωνα με ένα παρατηρητήριο.

Συνολικά 22.316 μετανάστες έφθασαν με πλωτό μέσο στα Κανάρια Νησιά το 2021, σε σχέση με 23.271 που ήταν ο αντίστοιχος αριθμός το 2020.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Financial Times: Ποιους συμβιβασμούς θα μπορούσε να κάνει η Ουκρανία και ποιους όχι – Το παρασκήνιο του αμερικανικού σχεδίου ειρήνης και τα όρια που θέτει το Κίεβο
Εντατικές διαβουλεύσεις για το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ - Οι «γκρίζες ζώνες» και οι δύσκολες παραχωρήσεις που απαιτούνται από το Κίεβο
Βλαντιμίρ Πούτιν Ντόναλντ Τραμπ
O πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη – «Πάντα φοβάσαι να ακούσεις αυτές τις λέξεις»
«Ένιωσα ότι, από τη στιγμή που συνέβη σε μένα και το αντιμετώπισα χάρη σε μια εξέταση, οφείλω να μιλήσω γι’ αυτό» είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας
O πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον
«Ειρήνη μόνο με σεβασμό στην απόλυτη κυριαρχία του Κιέβου» λένε ΗΠΑ και Ουκρανία - Η αντιπρόταση της Ευρώπης στο σχέδιο Τραμπ
Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 17 τραυματίστηκαν την Κυριακή το βράδυ σε πλήγματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο Χάρκοβο, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας
Τραμπ και Ζελένσκι