Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ισπανία: Φόβος για την βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού – Ανησυχία για την νοτιοαφρικανική

Ισπανία: Φόβος για την βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού – Ανησυχία για την νοτιοαφρικανική

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται στη Μαδρίτη τα κρούσματα κορονοϊού που οφείλονται στην βρετανική μετάλλαξη. Μάλιστα οι αρχές προειδοποιούν πως μέσα σε μερικές εβδομάδες αυτό το μεταλλαγμένο στέλεχος θα είναι το κυρίαρχο σε ολόκληρη την περιοχή της ισπανικής πρωτεύουσας.

“Αυτό σημαίνει μια αλλαγή στους κανόνες του παιχνιδιού και στην προσέγγιση που ακολουθούμε τους τελευταίους μήνες”, δήλωσε ο αναπληρωτής ηγέτης της περιφέρειας Ιγνάθιο Αγουάδο σε συνέντευξη Τύπου.

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε 267 μολύνσεις με το βρετανικό στέλεχος σε όλη την Ισπανία, αλλά πως εξετάζει πολύ περισσότερα δείγματα θετικών στον κορονοϊό διαγνώσεων.

Ωστόσο πριν ακόμη η Ισπανία προλάβει να «ανασυνταχθεί» για την αντιμετώπιση της βρετανικής μετάλλαξης, τα σύνορα της χώρας πέρασε  το έτερο μεταλλαγμένο στέλεχος, αυτό που εντοπίστηκε στη Νότιο Αφρική. 

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, εντοπίστηκς η δεύτερη γνωστή περίπτωση μόλυνσης από αυτό το νέο στέλεχος του κορονοϊού, στην περιφέρεια της Καταλονίας (βορειοανατολικά).

Μόλις μία ημέρα πριν, η κυβέρνηση αποφάσιζε να περιορίσει τα αεροπορικά ταξίδια με τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Καταλονίας Ζοζέπ Μαρία Αργκιμόν δήλωσε πως ο εντοπισμός αυτής της δεύτερης περίπτωσης, μαζί με την εξάπλωση του βρετανικού νέου στελέχους, “δεν είναι καλά νέα” εν μέσω προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις