Δευτέρα, 4 Μαρ.
12oC Αθήνα

Ισπανία: Η απεργία της Ryanair παρατείνεται ως τις αρχές Ιανουαρίου

Ισπανία: Η απεργία της Ryanair παρατείνεται ως τις αρχές Ιανουαρίου

Το ιπτάμενο προσωπικό της Ryanair στην Ισπανία απεργεί από τα τέλη Ιουνίου και η κινητοποίησή τους θα συνεχιστεί για καιρό. Τα συνδικάτα, ανακοίνωσαν σήμερα (27.07.2022) πως η απεργία θα συνεχιστεί ως τον Ιανουάριο του 2023, μέσω τακτικών στάσεων εργασίας 24 ωρών.

Οι Ισπανοί μισθωτοί της Ryanair εταιρείας ξεκίνησαν την απεργία τους στις 24 Ιουνίου με αίτημα βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, όπως είχαν ζητήσει η Συνδικαλιστική Ένωση Εργαζομένων (USO) και το ανεξάρτητο συνδικάτο του ιπτάμενου προσωπικού SITCPLA.

Πέραν της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας για τους 1.900 που απαρτίζουν το ιπτάμενο προσωπικό της εταιρείας στην Ισπανία, τα συνδικάτα ζητούν την επαναφορά 11 απεργών μισθωτών που απολύθηκαν τον τελευταίο μήνα.

Αρχικά η απεργία προβλεπόταν για έξι ημέρες, ωστόσο η USO και το SITCPLA αποφάσισαν στις αρχές Ιουλίου να παρατείνουν ως τις 28 Ιουλίου τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες αφορούν το σύνολο των δέκα ισπανικών αεροδρομίων στα οποία έχει βάσεις η ιρλανδική εταιρεία.

«Η Ryanair δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια προσέγγισης με τα συνδικάτα» και «αφού εξέφρασε δημοσίως την άρνησή της να ξεκινήσει οποιονδήποτε διάλογο», τα USO και SITCPLA «είναι αναγκασμένα να παρατείνουν εκ νέου την απεργία», σημειώνουν τα δύο συνδικάτα σε ανακοίνωσή τους.

Νέες στάσεις εργασίας 24 ωρών θα γίνουν ως εκ τούτου από τις 8 Αυγούστου, από Πέμπτη σε Παρασκευή. Η κινητοποίηση αυτή θα συνεχιστεί ως και τις 7 Ιανουαρίου, δηλαδή για περίοδο πέντε μηνών, διευκρινίζουν τα δύο συνδικάτα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις