Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ισπανία: Μαίνεται η φωτιά στη Μάλαγα – «Δεν αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο μέχρι αύριο»

Ισπανία: Μαίνεται η φωτιά στη Μάλαγα – «Δεν αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο μέχρι αύριο»

Οι ασυνήθιστα ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες δυσκολεύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει κοντά σε δημοφιλές θέρετρο της νότιας Ισπανίας. Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μέχρι στιγμής και έχει χάσει τη ζωή του ένα μέλος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Από το βράδυ της Τετάρτης που ξέσπασε η φωτιά κοντά στη Μάλαγα, έχουν καεί περίπου 36.000 στρέμματα δάσους στην ορεινή περιοχή Σιέρα Μπερμέχα πάνω από την Εστεπόνα, ένα θέρετρο της Μεσογείου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ Βρετανών τουριστών και συνταξιούχων.

Εκπρόσωπος της περιφερειακής πυροσβεστικής υπηρεσίας είπε ότι οι αρχές σχεδιάζουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης με δύο ακόμα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο Kamov, με τον συνολικό αριθμό των πτητικών μέσων που έχουν αναπτυχθεί να φθάνει τα 69.

Αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι φλόγες δεν αναμένεται να τεθούν υπό έλεγχο έως αύριο.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια περίμετρο γύρω από τη φωτιά αλλά είναι ακόμα ενεργή…Οι συνθήκες χαμηλής υγρασίας, οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν βοηθούν στο να τεθεί υπό έλεγχο».

Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους σε τέσσερις κοινότητες στην Εστεπόνα και μία στη γειτονική Μπεναχάβις ενώ ένας 44χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του χθες βράδυ.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις