Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ισπανία: Μητέρα με τα τρία παιδιά της έχασαν τη ζωή τους σε φωτιά σε πολυκατοικία στο Βίγο

Ισπανία: Μητέρα με τα τρία παιδιά της έχασαν τη ζωή τους σε φωτιά σε πολυκατοικία στο Βίγο

Μία γυναίκα και τα τρία παιδιά της έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα σε φωτιά που εκδηλώθηκε σε πολυκατοικία στο Βίγο της βορειοδυτικής Ισπανίας, μια τραγωδία που έχει προκαλέσει συγκίνηση στη χώρα.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο πατέρας των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, καθώς και η αδελφή τους βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών.

«Υπάρχουν τέσσερις νεκροί: τρεις ανήλικοι και ένας ενήλικος», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κάρλος Λόπεθ, εκπρόσωπος του δημαρχείου της Βίγο, τροποποιώντας ένα πρώτο απολογισμό που είχε ανακοινωθεί από τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας και σύμφωνα με τον οποίο και οι τέσσερις νεκροί ήταν ανήλικοι.

Εννέα τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, από τους οποίους τρεις βρίσκονται σε «σοβαρή κατάσταση», σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Μεταξύ αυτών που έχουν τραυματισθεί σοβαρά, περιλαμβάνεται ένα κορίτσι οκτώ ετών.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 04:00 (τοπική ώρα, 05:00 ώρα Ελλάδας) σε πολυκατοικία της συνοικίας Ας Τραβέσας σ’ αυτή την παραλιακή πόλη της Γαλικίας.

Οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν στις 04:02, έφθασαν επιτόπου στις 04:09 και έσβησαν την πυρκαγιά μέσα σε «δύο με τρία λεπτά», διευκρίνισε η Πατρίσια Ροντρίγκεθ, αιρετή αξιωματούχος της πόλης αρμόδια για την ασφάλεια. Στη συνέχεια απομάκρυναν τα θύματα.

«Η αντίδραση ήταν άμεση και το κύριο πρόβλημα ήταν ο καπνός», εξήγησε η Ροντρίγκεθ, χαρακτηρίζοντας «περίπλοκη» την επιχείρηση των πυροσβεστών.

Ο δήμαρχος του Βίγο, ο Άμπελ Καμπαγέρο, κήρυξε τριήμερο πένθος στην πόλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις