Δευτέρα, 15 Απρ.
28oC Αθήνα

Ισπανία: Ο Φεϊχό απέτυχε να εκλεγεί πρωθυπουργός και στη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή

Ισπανία: Ο Φεϊχό απέτυχε να εκλεγεί πρωθυπουργός και στη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή

Ο ηγέτης των συντηρητικών στην Ισπανία, ο Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, έχασε σήμερα την ψηφοφορία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε ο σοσιαλιστής υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ να επιδιώξει μια συμφωνία με αυτονομιστικά κόμματα προκειμένου να εξασφαλίσει μια νέα θητεία.

Ο Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό απέτυχε να εξασφαλίσει πλειοψηφία σε μια δεύτερη ψηφοφορία στην κάτω βουλή των 350 βουλευτών και να εκλεγεί πρωθυπουργός σχηματίζοντας κυβέρνησης, καθώς 177 βουλευτές ψήφισαν κατά της υποψηφιότητάς του, 172 την υποστήριξαν, ενώ υπήρχε και μία άκυρη ψήφος.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται τώρα στην προσπάθεια των σοσιαλιστών να σχηματίσουν κυβέρνηση. Αν οι προσπάθειες του Σάντσεθ αποτύχουν και αυτές, θα διεξαχθούν πιθανόν νέες βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο.

Ο Φεϊχό είχε πει νωρίτερα στους βουλευτές πως ήξερε ότι θα έχανε τη δεύτερη ψηφοφορία. «Υποθέτω πως, όπως αναμένεται, δεν θα την κερδίσω. Μπορείτε να το πείτε αποτυχία αν θέλετε», είπε ο Φεϊχό. Είχε χάσει την πρώτη ψηφοφορία προχθές, Τετάρτη.

«Σήμερα δεν θα μπορέσω να σας δώσω μία κυβέρνηση, αλλά σας έχω δώσει διαβεβαιώσεις και ελπίδα», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις