Κόσμος

Ισπανία: Ο Χουάν Κάρλος αρνείται πως έχει αποκτήσει κόρη εκτός γάμου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος διέψευσε σήμερα ότι έχει αποκτήσει κόρη εκτός γάμου, στον απόηχο των αποκαλύψεων για το περιεχόμενο ενός βιβλίου που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.

Σε δηλώσεις του στο ισπανικό πρακτορείο EFE, από το Αμπού Ντάμπι όπου διαμένει, ο Χουάν Κάρλος αρνείται τον ισχυρισμό των συγγραφέων του βιβλίου πως είχε κρυφό δεσμό με μια αριστοκράτισσα, με την οποία μάλιστα απέκτησε μια κόρη, ονόματι Αλεχάντρα.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι είχα ερωτική σχέση με την κυρία Ροσάριο Παλάσιος και ότι απέκτησα μια κόρη μαζί της», τονίζει στο EFE ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας.

Η δημόσια τοποθέτηση του τέως μονάρχη – το όνομα του οποίου ενεπλάκη τα προηγούμενα χρόνια σε μια σειρά από σκάνδαλα – προκάλεσε αίσθηση, αφού δεν συνηθίζει να σχολιάζει ιστορίες για την προσωπική του ζωή.

Ο 84χρονος Χουάν Κάρλος εξήγησε πως αισθάνθηκε την ανάγκη να σχολιάσει τη φημολογία που αναπτύχθηκε «από σεβασμό προς την αλήθεια» και την «τιμή» των θιγόμενων προσώπων, υπογραμμίζοντας πως «απορρίπτει και καταδικάζει ως ψευδή όλα όσα έχουν δημοσιευτεί σε σχέση με αυτήν την επινοημένη ιστορία».

Πολλά μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία – και όχι μόνο – αναμετέδωσαν τον ισχυρισμό περί «άγνωστης (μέχρι σήμερα) κόρης» του Χουάν Κάρλος, επικαλούμενα το βιβλίο «King Corp.» που θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαΐου. Σε αυτό, δύο δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι ο Χουάν Κάρλος απέκτησε εξώγαμο το 1980. Η 43χρονη Αλεχάντρα φέρεται να είναι ο καρπός του παράνομου δεσμού του Χουάν Κάρλος με την Ροσάριο Παλάσιος Καγιέχα, η οποία απεβίωσε το 2016 έναν μήνα πριν από τα 80ά γενέθλιά της.

Ο Χουάν Κάρλος υποχρεώθηκε το 2014 να παραιτηθεί από τον ισπανικό θρόνο υπό το βάρος σκανδάλου που αφορούσε μέλη της βασιλικής οικογένειας και αφού ζήτησε συγγνώμη για ένα ταξίδι του στην Αφρική (σ.σ. είχε πάει για σαφάρι ελεφάντων) σε μια εποχή που η Ισπανία βρισκόταν στη δίνη οικονομικής κρίσης.

Ο τέως μονάρχης εγκατέλειψε την Ισπανία τον Αύγουστο του 2020 και μετακόμισε στο Αμπού Ντάμπι όταν ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα σε βάρος του για απάτη, η οποία όμως σταμάτησε πέρυσι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Συνεχίζονται τα ρωσικά σφυροκοπήματα στην Ουκρανία – 7 νεκροί, ανάμεσά τους δυο παιδιά σε Κίεβο και Κρεβί Ρι
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με έλλειψη πυρομαχικών, πιο συγκεκριμένα πυραύλων PAC-3, που οξύνθηκε μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή
A crushed car is outside a house damaged by a missile strike, Kapitanivka village, Kyiv region, Ukraine, on July 29, 2026. On July 24, 2026, Russian forces launched ballistic missiles at a private training ground in Bucha district where a weapons exhibition was taking place. The missiles also struck a nearby residential area, damaging private houses and cars. Twelve people were killed, and around 100 were injured in the attack. (Photo by Marianna Kotyk/Ukrinform/NurPhoto)NO USE FRANCE
Ο πρίγκιπας Χάρι και πολλοί αστέρες της Βρετανίας καλούνται να πληρώσουν αποζημίωση εκατομμυρίων λιρών στην εκδότρια εταιρεία της Daily Mail
Ο δικηγόρος της εταιρείας υποστήριξε ότι οι ενάγοντες, της επιτέθηκαν «κατά μέτωπο» και ο «χείμαρρος της δημοσιότητας» έβλαψε τη φήμη των δημοσιογράφων της
Πρίγκιπας Χάρι