Δευτέρα, 6 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ισπανία: Πάνω από 9.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό! 864 το τελευταίο 24ωρο

Ισπανία: Πάνω από 9.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό! 864 το τελευταίο 24ωρο

Όλο και περισσότερο αυξάνεται ο ρυθμός θανάτων από τον κορονοϊό στην Ισπανία, με 864 να καταγράφονται μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Πλέον οι θάνατοι φτάνουν τους 9.053, ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 100.000 (102.136), έχοντας σήμερα μια αύξηση 7.719.

Την προηγούμενη ημέρα είχαν ανακοινωθεί 849 θάνατοι,και μπορεί το ποσοστό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα να μειώνεται, ωστόσο η ανοδική τάση στην καταγραφή των νεκρών μόνο αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τα επίσημα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση

Η Μαδρίτη παραμένει η πλέον πληγείσα από την επιδημία περιοχή με το 42,7% των κρουσμάτων και το 29,2% των νεκρών, αν και η επιδημία εξαπλώνεται και στην Καταλονία, η οποία μετρά πλέον περισσότερους ασθενείς στην εντατική σε σχέση με την ισπανική πρωτεύουσα.

Από τα μέσα του Μαρτίου, 47 εκατομμύρια Ισπανοί ζουν υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα: δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά για να αγοράσουν τρόφιμα, για ιατρική φροντίδα ή για να βγάλουν γρήγορη βόλτα τον σκύλο τους.

Τα μέτρα καραντίνας ενισχύθηκαν την Δευτέρα: η μετάβαση στην εργασία επιτρέπεται μόνο για απασχόληση που αφορά νευραλγικούς τομείς. Εργαζόμενοι που δεν μπορούν να εργασθούν από το σπίτι, όπως οι οικοδόμοι ή οι βιομηχανικοί εργάτες, βρίσκονται σε υποχρεωτική αργία μέχρι τις 12 Απριλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις