Κόσμος

Ισπανία: Παραιτήθηκε ανώτατος αξιωματούχος της Υγείας γιατί εμβολιάστηκε πριν την ώρα του

Ο ανώτατος αξιωματούχος της Υγείας στην ισπανική περιφέρεια Μούρθια, υπέβαλε  την παραίτησή του αφού παραδέχθηκε ότι εμβολιάστηκε κατά του νέου κορονοϊού, αν και δεν ανήκε στις ομάδες προτεραιότητας που έχουν οριστεί για να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου, όπως το ιατρικό προσωπικό πρώτης γραμμής.

Μετά από χθεσινά δημοσιεύματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης για τον εμβολιασμό του, προ του καθορισμένου πρωτοκόλλου, που προκάλεσαν εκκλήσεις για την παραίτησή του, ο Μανουέλ Βιγιέγας αρνήθηκε αρχικά να αποχωρήσει από τη θέση του.

Υποστήριξε ότι έλαβε προ του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος την πρώτη δόση εμβολίου επειδή είναι γιατρός και η δουλειά του τον έφερνε σε τακτική επαφή με άλλους εργαζομένους στον τομέα υγείας, που βρίσκονταν σε υψηλό κίνδυνο μόλυνσης.

«Τα χαρτιά μου γράφουν ότι είμαι γιατρός, δεν γράφουν ότι είμαι πολιτικός», είπε σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα σήμερα, προσθέτοντας ότι περίπου 400 μέλη της υπηρεσίας του έχουν ήδη εμβολιαστεί.

«Ήταν μια απόφαση την οποία θεώρησα σωστή και συνεχίζω να την θεωρώ», τόνισε.

Η τοποθέτησή του προκάλεσε περισσότερη οργή, με πολιτικούς από κόμματα της Αριστεράς και της Δεξιάς να ζητούν την παραίτησή του. Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της περιφέρειας της Μούρθια, ο Φερνάνδο Λόπεθ Μίρας, επιβεβαίωσε ότι έκανε δεκτή χωρίς να το θέλει, την παραίτηση του Βιγιέγας.

«Σήμερα είναι η σειρά μου να αποχαιρετήσω έναν αξιοθαύμαστο άντρα… Ο Βιγιέγας ήταν υποδειγματικός και η δουλειά του ήταν άψογη», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περού: Ανεπιθύμητη από το Κογκρέσο η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ – Κηρύχθηκε «persona non grata»
Η Λίμα κατηγορεί την Κλαούντια Σέινμπαουμ για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone