Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ισπανία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Ciudadanos

Ισπανία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Ciudadanos

Ο Αλμπερτ Ριβέρα ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία των Ciudadanos έπειτα από την καταβαράθρωση του κόμματος στις χθεσινές εκλογές; στην Ισπανία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας El Mundo.

Το φιλελεύθερο κόμμα του ισπανικού κέντρου καταλαμβάνει 10 έδρες στην νέα ισπανική Βουλή, από τις 57 που είχε εξασφαλίσει στις εκλογές του Απριλίου, έχοντας χάσει περισσότερες από δύο εκατομμύρια ψήφους.

Ο Αλμπερτ Ριβέρα ανακοίνωσε την παραίτησή του στην Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συνεδριάζει για να κάνει την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ο Σάντσεθ πάντως κάλεσε «όλα τα πολιτικά κόμματα» — πλην του ακροδεξιού Vox — να καταβάλλουν προσπάθεια από σήμερα Δευτέρα για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα.

Ο Σάντσεθ είπε ότι σκοπός του είναι να σχηματίσει σταθερή και «προοδευτική» κυβέρνηση. «Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα να ενεργήσουν με γενναιότητα και υπευθυνότητα για να αποκατασταθεί η κατάσταση», πρόσθεσε ο Σάντσεθ, η παράταξη του οποίου κατέλαβε την πρώτη θέση.

Ο Σάντσεθ τόνισε ότι η πρόκλησή του για συνεργασία απευθύνεται σε «όλα» τα κόμματα εκτός εκείνων που διασπείρουν το μίσος, προφανώς αναφερόμενος στο Vox.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις