Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ισπανία: Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα! Συνεχίζει να “θερίζει” ο κορονοϊός

Ισπανία: Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα! Συνεχίζει να “θερίζει” ο κορονοϊός

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα την παράταση για δύο εβδομάδες της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων στη χώρα του, που είχε αρχικά ανακοινώσει τη 14η Μαρτίου, «έως και την 25η Απριλίου», με στόχο να φρενάρει την πανδημία του Covid-19.

«Το υπουργικό συμβούλιο της επόμενης Τρίτης θα ζητήσει εκ νέου, από το Κοινοβούλιο, να παρατείνει, για δεύτερη φορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», «έως το Σάββατο 25 Απριλίου τα μεσάνυχτα», είπε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασης. «Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο χρόνος που χρειαζόμαστε προκειμένου το σύστημα υγείας μας να ανακάμψει» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο απολογισμός των νεκρών στην Ισπανία αυξήθηκε σε 11.744 σήμερα και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως πίσω από την Ιταλία, όμως οι 809 θάνατοι που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι λιγότεροι από τους 932 της Παρασκευής και του αρνητικού ρεκόρ των 950 της Πέμπτης, επισημαίνει το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στο μεταξύ, το σύνολο των κατεγεγραμμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 124.736 σήμερα από 117.710 χθες.

Την ώρα που 47 εκατομμύρια Ισπανοί δεν δικαιούνται να βγουν από τα σπίτια τους παρά μονάχα για να αγοράσουν τρόφιμα και φάρμακα και να πάνε στη δουλειά τους εφόσον η δραστηριότητά τους είναι «απαραίτητη» για το έθνος (υγεία, ενέργεια, μεταφορές, διατροφή…), γνωρίζουμε σήμερα ότι αυτές οι 3 εβδομάδες συλλογικής απομόνωσης αρχίσουν να καρποφορούν» τόνισε ο Σάντσεθ.

Η απομόνωση επέτρεψε στο να «σταματήσουμε τη διασπορά του ιού, να αναχαιτίσουμε τη συρροή ασθενών στα νοσοκομεία, να φροντίσουμε τους ασθενείς και να σώσουμε ζωές» είπε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις