Κυριακή, 21 Απρ.
20oC Αθήνα

Ισπανία: Παρίστανε το θύμα απαγωγής σε βίντεο για να αποσπάσει λύτρα από τη μητέρα της

Ισπανία: Παρίστανε το θύμα απαγωγής σε βίντεο για να αποσπάσει λύτρα από τη μητέρα της

Μια ψεύτικη απαγωγή σκηνοθέτησε μια 30χρονη γυναικά από την Ισπανία, με στόχο να αποσπάσει χρήματα από την… μητέρα της. Στο σκηνοθετημένο βίντεο που έστειλε στην μητέρα της ισχυρίζεται ότι οι «απαγωγείς» ζητούν λύτρα ύψους σχεδόν 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η κόρη που σκηνοθέτησε την απαγωγή, που στο παρελθόν είχε εξαπατήσει άλλες τρεις φορές την μητέρα της, εντοπίστηκε και συνελήφθη μαζί με τους συνεργούς της (τον σύντροφό της και κάποιους συγγενείς του) σε ένα καζίνο, μετά την ενεργοποίηση των σχετικών πρωτοκόλλων της αστυνομίας της Ισπανίας.

Το  ίδιο site δημοσίευσε το βίντεο που είχε τραβήξει η κόρη ως «θύμα απαγωγής» προκειμένου να πείσει τη μητέρα της να πληρώσει τα λύτρα στους δήθεν απαγωγείς της. Το βίντεο γυρίστηκε στην Τενερίφη και δείχνει την 30χρονη γυναίκα με καλυμμένα μάτια και ψεύτικο αίμα στο στόμα της, να ικετεύει τη μητέρα της να την σώσει δίνοντάς της το μεγάλο χρηματικό ποσό για να τη σώσει.

Στο βίντεο εμφανίζεται το χέρι ενός μαυροντυμένου ατόμου με γάντια να κρατάει ένα μαχαίρι κοντά στον λαιμό της.

«Μανούλα, με απήγαγαν και δεν ξέρω γιατί… δεν πρέπει να πας στην αστυνομία», εμφανίζεται να λέει κλαίγοντας στο βίντεο η Ισπανίδα. 

Η μητέρα της 30χρονης είχε τρομοκρατηθεί από τους ψεύτικους απαγωγείς, όπως ότι έδερναν άσχημα την κόρη της και δεν της έδιναν φαγητό. Όταν έλαβε το βίντεο, η απελπισμένη γυναίκα έτρεξε να σηκώσει τα 50.000 ευρώ από μια τράπεζα, προκειμένου να πληρώσει τα λύτρα και να αφεθεί ελεύθερο το παιδί της, σύμφωνα με δήλωση της Ισπανικής Πολιτοφυλακής.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την απαγωγή, οι ισπανικές Αρχές έψαξαν το σπίτι του συντρόφου της 30χρονης. Εκεί εντόπισαν το ψεύτικο αίμα, το μαντίλι και το μαχαίρι.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η 30χρονη «έβαζε στο στόχαστρο» τη μητέρα της. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις στο παρελθόν, την είχε εξαπατήσει με ψεύτικες επιστολές που υποστήριζαν ότι η ζωή της απειλούνταν, και της είχε αποσπάσει συνολικά 45.000 ευρώ, πάντα συνεργαζόμενη με τα ίδια άτομα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις