Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ισπανία: Πύρινη κόλαση κοντά στη Μάλαγα – Πεντακόσιοι άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Ισπανία: Πύρινη κόλαση κοντά στη Μάλαγα – Πεντακόσιοι άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Τετάρτης στη νότια Ισπανία, αναγκάζοντας τουλάχιστον 500 ανθρώπους στο θέρετρο Εστεπόνα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στην επιχείρηση κατάσβεσης, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, συμμετέχουν περίπου 250 πυροσβέστες. 

Η φωτιά, όπως αναφέρουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που έλαβαν 140 κλήσεις, ξέσπασε γύρω στις 21:30 το βράδυ της Τετάρτης (8/9). «Η μορφολογία της περιοχής είναι δύσκολη, με απότομες πλαγιές, και οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Η Εστεπόνα, κοντά στη Μάλαγα, είναι δημοφιλής προορισμός για Βρετανούς συνταξιούχους και παραθεριστές.

Έως τα τέλη Αυγούστου, οι πυρκαγιές στην Ισπανία είχαν κάψει 742.600 στρέμματα, περισσότερα από τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών αλλά λιγότερα από τα 1.900.000 στρέμματα που καταστράφηκαν το 2012, τη χειρότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας.

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, την τελευταία δεκαετία καταγράφηκαν 7 από τα 10 θερμότερα έτη που έχει ζήσει ποτέ η Ισπανία. Ασυνήθιστα μεγάλες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές του κόσμου φέτος, λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας, κάτι που σύμφωνα με ειδικούς είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις