Κόσμος

Ισπανία: Σάλος με καταγγελίες από γυναίκες σε συνέντευξη για αεροσυνοδούς – «Με έβαζαν να γδυθώ»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σάλος στην Ισπανία από την καταγγελία που έκαναν γυναίκες για τις συνεντεύξεις που έδωσαν ώστε να δουλέψουν ως αεροσυνοδοί, αφού υποχρεώθηκαν να γδυθούν μπροστά στα στελέχη της εταιρείας επειδή ήθελαν να ελέγξουν τα σώματα και τις αναλογίες τους.

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει σε όλη την Ισπανία για την καταγγελία των συνεντεύξεων για τη δουλειά της αεροσυνοδού, ενώ το υπουργείο Εργασίας της χώρας ξεκίνησε έρευνα, αφού οι γυναίκες κατήγγειλαν μεταξύ άλλων ότι έμειναν μόνο με το σουτιέν ενώ τους έψαχναν για τυχόν ουλές ή τατουάζ.

Η καταγγελία από 3 γυναίκες

Τρεις γυναίκες μίλησαν στην εφημερίδα El Diario της Ισπανίας και περιέγραψαν όσα βίωσαν στη συνέντευξη στην εταιρεία Meccti, η οποία εξ’ αρχής ήταν αρκετά δυσάρεστη. Η συγκεκριμένη εταιρεία αυτοπροσδιορίζεται ως «το μεγαλύτερο στον κόσμο πρακτορείο στρατολόγησης προσωπικού καμπίνας», ωστόσο κατηγορείται ότι κρίνει μόνο και μόνο από την εξωτερική εμφάνιση.

Και αυτό γιατί, βάσει της καταγγελίας, τα στελέχη της Meccti ρωτούσαν τις κοπέλες αν έχουν σκοπό να χάσουν ή να πάρουν βάρος και απέρριπταν όσες φορούσαν γυαλιά, σιδεράκια ή είχαν εμφανείς ουλές και κρεατοελιές αλλά και όσες έκριναν ότι ήταν υπέρβαρες.

Μια από τις γυναίκες που πέρασε συνέντευξη τον περασμένο Νοέμβριο, αποκάλυψε στην El Diario ότι τα στελέχη έλεγχαν τις γυναίκες «για ουλές, σημάδια εκ γενετής ή τατουάζ» και έκοβαν όσες κοπέλες δεν τους άρεσε το δέρμα ή το χαμόγελό τους.

«Έμεινα με το σουτιέν»

«Αισθάνθηκα σαν ζώο σε ζωολογικό κήπο», είπε μια 23χρονη στην El Diario, καταγγέλλοντας ότι της έδωσαν οδηγίες να μείνει με το σουτιέν και το καλσόν της, ενώ μια άλλη γυναίκα – στέλεχος της εταιρείας, κρατούσε σημειώσεις.

«Το πρώτο κορίτσι βγήκε έξω κλαίγοντας», αναφέρει μια άλλη 23χρονη αεροσυνοδός από τη Ρουμανία, λέγοντας ότι είπε στις άλλες υποψήφιες ότι την υποχρέωσαν να γδυθεί και να μείνει με τα εσώρουχά της. «Κι άλλες βγήκαν λέγοντας το ίδιο πράγμα. Μου ήταν δύσκολο να το πιστέψω, φρίκαρα, αλλά δεν υπερέβαλαν»

Για την προσωπική της φρικτή εμπειρία στη συνέντευξη, αποκάλυψε ότι της ζήτησαν να σηκώσει το φόρεμά της. «Το σήκωσα λίγο, μόλις κάτω από το γόνατο και εκείνη μου το τράβηξε πάνω, μέχρι το εσώρουχό μου. Το φόρεμά μου είχε φερμουάρ και εκείνη μου ζήτησε να το τραβήξω κάτω μέχρι τη μέση κι έτσι στεκόμουν μπροστά της μόνον με τον στηθόδεσμο».

Παράλληλα, μια άλλη 19χρονη φοιτήτρια, που έψαχνε δουλειά ως αεροσυνοδός, είπε: «Στην αρχή έβγαλα τη μπλούζα κι έμεινα με το παντελόνι και μετά αντίστροφα. Με κοίταζε από την κορυφή ως τα νύχια» και «έσκυψε κάτω για να με δει από τους αστραγάλους».

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εργασίας της Ισπανίας, Χοακίν Πέρεζ Ρέι, μίλησε για «αφόρητη συμπεριφορά» των στελεχών της Meccti «που παραβιάζει την αξιοπρέπεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα αυτών των γυναικών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156