Κόσμος

Ισπανία: Τα πεπόνια έκρυβαν 25 τόνους χασίς – Μπλόκο σε φορτηγό με ύποπτο φορτίο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 25 τόνους χασίς κατέσχεσαν οι αρχές στην Ισπανία, που διακινητές είχαν κρύψει σε ένα φορτηγό με προέλευση το Μαρόκο, το οποίο υποτίθεται ότι μετέφερε πεπόνια με προορισμό τη Γαλλία.

Το χασίς, η αξία του οποίου «θα μπορούσε να ανέλθει στα 50 εκατομμύρια ευρώ», εντοπίστηκε στο λιμάνι Αλχεθίρας, στη νότια Ισπανία, όπως διευκρίνισαν η ισπανική Πολιτοφυλακή και οι τελωνειακές αρχές.

Τα είχαν κρύψει σε «22 ξύλινα κιβώτια» στο εσωτερικό του φορτηγού, το οποίο, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στις αρχές, υποτίθεται μετέφερε πεπόνια με προορισμό το Περπινιάν, στη νότια Γαλλία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, τον συναγερμό σήμαινε ένα μέλος της ισπανικής πολιτοφυλακής μαζί με έναν σκύλο εκπαιδευμένο για την ανίχνευση ναρκωτικών.

Ακολούθησε μια διεξοδική έρευνα του φορτηγού, η οποία επέτρεψε την ανακάλυψη μιας μεγάλης ποσότητας χασίς.

Η ποσότητα που κατασχέθηκε υπολογίζεται στους «25 τόνους», «κάτι που συνιστά τη μεγαλύτερη κατάσχεση αυτής της ουσίας στο οδικό δίκτυο» της Ισπανίας «από το 2015», επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

Εκείνη την εποχή, οι αρχές κατέσχεσαν σχεδόν 48 τόνους χασίς, που είχαν κρύψει σε φορτηγά στο Αλχεθίρας, προσθέτουν η ισπανική Πολιτοφυλακή και οι τελωνειακές αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ισπανία υπερασπίζεται τη διαχείριση της κρίσης με τους μετανάστες στη Θέουτα – Παρέμβαση της Ελλάδας στην ΕΕ για μηχανισμό αναστολής ασύλου
Στους 75 ανέρχεται ο προσωρινός αριθμός των νεκρών - Από τους 72.000 μετανάστες που εισήλθαν στη Θέουτα, οι 70.000 έχουν ήδη επιστρέψει στο Μαρόκο, σύμφωνα με τη Μαδρίτη
Μετανάστες, Ισπανία, Θέουτα
Daily Mail: Έλληνας γιατρός στη Βρετανία σε εξάμηνη αναστολή για σεξουαλική παρενόχληση συναδέλφου
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το πειθαρχικό συμβούλιο του GMC έκρινε ότι επέδειξε επανειλημμένα ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε νεότερη συνάδελφό του στο NHS - Εργάζεται πλέον σε ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη
Γιατρός