Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Ισπανία: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί Γερμανών τουριστών που είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι τον περασμένο Αύγουστο

Ισπανία: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί Γερμανών τουριστών που είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι τον περασμένο Αύγουστο

Τέλος στο σήριαλ με την αναγνώριση των σορών δύο Γερμανών τουριστών που είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι στην Ισπανία τον περασμένο Αύγουστο μπήκε μόλις σήμερα.

Οι αρχές στην Ισπανία ανακοίνωσαν σήμερα (18/9/2023) ότι ταυτοποίησαν τις σορούς δύο Γερμανών που θεωρούνταν αγνοούμενοι μετά από μια καταιγίδα στα τέλη Αυγούστου στα ανοιχτά των Βαλεαρίδων Νήσων.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας τόνισε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτά τα δύο πτώματα – που βρέθηκαν, σύμφωνα με τον Τύπο, νοτιοανατολικά του νησιού Μαγιόρκα στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου – ήταν ενός 53χρονου και του 19χρονου γιου του, που είχαν εξαφανιστεί στις 27 Αυγούστου.

Αυτοί οι δύο Γερμανοί ταξίδεψαν με ιστιοφόρο μεταξύ των νησιών Μινόρκα και Μαγιόρκα όταν ναυάγησαν.

Δύο νεαροί Αργεντινοί, που έκαναν σέρφινγκ στα ανοικτά των ακτών της Μάλαγα, στην νότια Ισπανία, εξαφανίστηκαν επίσης εκείνη την ημέρα καθώς οι σφοδροί άνεμοι και η δυνατή βροχόπτωση έπληξαν ισπανικές ακτές στη Μεσόγειο.

Η ισπανική υπηρεσία θαλάσσιας διάσωσης ανακοίνωσε σήμερα σε δελτίο Τύπου ότι τερμάτισε τις έρευνες για τον εντοπισμό τους αφού πέρασαν «15 ώρες καθημερινά» σαρώνοντας μια περιοχή «πάνω από 9.000 τετραγωνικά μέτρα» χρησιμοποιώντας θαλάσσια και εναέρια μέσα.

Η εξαφάνισή τους δηλώθηκε από έναν φίλο τους και η έρευνα ξεκίνησε στις 28 Αυγούστου.

Μια εβδομάδα μετά τις τέσσερις αυτές εξαφανίσεις, η Ισπανία επλήγη από καταρρακτώδεις βροχές που είχαν ως αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις