Κόσμος

Ισπανία: Τελεσίγραφο Podemos – “Θα στηρίξουμε τον Σάντσεθ μόνο αν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση”

Το Unidos Podemos ανακοίνωσε απόψε ότι οι υποστηρικτές του έδωσαν την έγκρισή τους να στηρίξει η ριζοσπαστική αριστερά τον Πέδρο Σάντσεθ για την πρωθυπουργία της Ισπανίας, μόνο όμως αν εκείνος δεχτεί τη συμμετοχή της στη μελλοντική κυβέρνηση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με το Podemos το 70% των μελών του που συμμετείχαν στην εσωκομματική ψηφοφορία ζήτησαν να στηριχθεί ο Σάντσεθ στο κοινοβούλιο, εφόσον δεχτεί να υπάρξει μια κυβέρνηση συνασπισμού.

Η απόφαση αυτή ενισχύει την πιθανότητα να οδηγηθεί η Ισπανία σε νέες εκλογές, για τέταρτη φορά μέσα στην τελευταία τετραετία.

Στις εκλογές του Απριλίου το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Σάντσεθ δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία για να κυβερνήσει μόνο του. Ωστόσο, μέχρι στιγμής απορρίπτει το αίτημα του Podemos για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού. Νωρίτερα σήμερα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν θέλει τον ηγέτη του Podemos, τον Πάμπλο Ιγκλέσιας, στην κυβέρνησή του, όμως είναι ανοιχτός στη συμμετοχή άλλων μελών του κόμματος, με πολύ συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Στην πρώτη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Τρίτη στο κοινοβούλιο ο Σάντσεθ χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία. Στην δεύτερη, την επόμενη Πέμπτη, του αρκεί η απλή πλειοψηφία αλλά θα δυσκολευτεί να την εξασφαλίσει αν το Podemos απορρίψει την πρότασή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση με δύο μαχαίρια σε φρουρό της ισραηλινής πρεσβείας στο Βελιγράδι - Νεκρός ο δράστης
Οι σερβικές αρχές περιέγραψαν τον δράστη ως ανήλικο και υπάρχουν ενδείξεις ότι προερχόταν από την πόλη Σάμπατς, στη δυτική Σερβία και ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους
αστυνομια βελιγραδι
Χιού Χέφνερ: Σοκαριστικές καταγγελίες από τη χήρα του – «Έκανα ό,τι ήθελε, συνέβαιναν πράγματα που δεν ήταν εντάξει»
O Χιού Χέφνερ επιχείρησε να εξαναγκάσει τις δίδυμες Κριστίνα και Καρίσα Σάνον να συμμετάσχουν σε σεξουαλική πράξη μεταξύ τους αποκάλυψε η Κρίσταλ Χέφνερ
Από αριστερά: Καρίσα Σάνον, Κριστίνα Σάνον Χιου Χέφνερ και Κρίσταλ Χέφνερ / Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
32