Κόσμος

Ισπανία: Το Συνταγματικό δικαστήριο ανατρέπει νόμο για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Το Συνταγματικό Δικαστήριο στην Ισπανία ανέστειλε σήμερα έναν νόμο που είχαν επικυρώσει οι αρχές της περιφέρειας της Γαλικίας, ο οποίος υποχρέωνε τους κατοίκους της να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Η αναστολή του νόμου, προληπτικού χαρακτήρα, έγινε έπειτα από την προσφυγή που κατέθεσε η κυβέρνηση σε βάρος ενός νόμου αυτής της περιφέρειας στη βορειοδυτική Ισπανία, ο οποίος προέβλεπε πρόστιμα ύψους έως και 3.000 ευρώ στην περίπτωση της αδικαιολόγητης άρνησης εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού.

Στην Ισπανία, ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 δεν είναι υποχρεωτικός, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όμως η Γαλικία αποτελούσε εξαίρεση με την υποχρέωση αυτή που ορίστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές, η προσφυγή έγινε δεκτή τυπικά, οδηγώντας στην αναστολή των άρθρων που αμφισβητεί η κεντρική κυβέρνηση, η οποία διακρίνει τον «περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων» σε ορισμένα σημεία του νόμου.

Οι δικαστές έχουν πλέον πέντε μήνες για να μελετήσουν την προσφυγή επί της ουσίας και να καταλήξουν σε μια οριστική απόφαση. Κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού η προληπτική αναστολή θα παραμείνει σε ισχύ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ «παγώνουν» τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία: Ανησυχία για τα αμερικανικά αποθέματα
Ειδικός προβλέπει πως το «πάγωμα» της αμερικανικής βοήθειας θα βλάψει σοβαρά την άμυνα της Ουκρανίας, θα οδηγήσει στον θάνατο μεγαλύτερου αριθμού ουκρανών στρατιωτών και πολιτών αλλά και στην απώλεια περισσότερων εδαφών
Βομβαρδισμένο κτίριο
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου