Κόσμος

Ισπανία: Τουλάχιστον τέσσερις μετανάστες νεκροί ανοικτά των Καναρίων Νήσων

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί πάνω σε ένα πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες ανοικτά του νησιού Ελ Ιέρο των Καναρίων Nήσων σήμερα, ανακοίνωσε ο ισπανικός Ερυθρός Σταυρός.

Το σκάφος εντοπίστηκε από ένα αλιευτικό περίπου 193 χλμ. νότια του Ελ Ιέρο, ενός από τα μικρότερα νησιά των Καναρίων, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Επιχείρηση διάσωσης βρισκόταν σε εξέλιξη σήμερα το απόγευμα, με τρία ελικόπτερα να έχουν αναπτυχθεί για την αεροδιακομιδή των τραυματιών.

Ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε πως από τους 23 ανθρώπους που επέβαιναν στο σκάφος, 16 ήταν σε “σοβαρή κατάσταση” και τρεις σε καλύτερη κατάσταση αεροδιακομίστηκαν στην Τενερίφη. Οι τέσσερις νεκροί θα μεταφερθούν στο Ελ Ιέρο.

Ο αριθμός των μεταναστών χωρίς χαρτιά που φθάνουν στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας στον Ατλαντικό Ωκεανό ήταν πέρυσι οκτώ και πλέον φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με το 2019, με τις επιπτώσεις της COVID-19 στον τουρισμό και στις άλλες βιομηχανίες στη βόρεια και υποσαχάρια Αφρική να ωθούν πολύ περισσότερους να επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι.

Εκατοντάδες έχασαν τη ζωή τους ή φέρονταν ως αγνοούμενοι πέρυσι μετά την προσπάθειά τους να φθάσουν στα νησιά, συχνά με σαραβαλιασμένα, υπερπλήρη πλεούμενα με μη αξιόπιστες μηχανές, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011