Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ισπανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από δυστύχημα σε ορυχείο

Ισπανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από δυστύχημα σε ορυχείο
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι στην Ισπανία έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα (09.03.2023) σε ορυχείο ποτάσας που βρίσκεται στην Σούρια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα θύματα φέρονται να ήταν τοπογράφοι.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Ισπανίας ανακοίνωσε πως τα τρία θύματα του δυστυχήματος στο ορυχείο ποτάσας έχουν εγκλωβιστεί σε βάθος 900 μέτρων, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες για την ανάσυρση των σορών τους.

Ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σημειώθηκε κατολίσθηση το πρωί της Πέμπτης (09.03.2023) στο ορυχείο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των τριών τοπογράφων σε βάθος 900 μέτρων, ενώ – όπως μεταδίδει η La Vanguardia – ήταν εργαζόμενοι της εταιρείας Iberpotash. 

Η περιφερειακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε εξειδικευμένες μονάδες σε επιχειρήσεις διάσωσης, στην οποία περιλαμβάνεται μονάδα με εκπαιδευμένους σκύλους. Οι περιφερειακές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από την πλευρά τους διευκρίνισαν ότι έστειλαν στο σημείο δύο ελικόπτερα-ασθενοφόρα και ομάδα ψυχολόγων. 

Το ορυχείο αυτό ποτάσας ανήκει στην ICL Iberia, ισπανική θυγατρική της ισραηλινής εταιρείας ICL.

“Τρεις άνθρωποι έχουν παγιδευτεί σε βάθος περίπου 900 μέτρων και βρισκόμαστε στο στάδιο της μελέτης μαζί με την επιχείρηση”, στην οποία ανήκει το ορυχείο αυτό που βρίσκεται στην Σούρια, “πώς να προχωρήσουμε στη διάσωση”, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καταλωνίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και La Vanguardia

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις