Κόσμος

Ισπανία: Τουρίστες πέφτουν από τα μπαλκόνια!

Ένας Βρετανός έχασε τη ζωή του κι άλλοι δύο τουρίστες τραυματίστηκαν κατά τις πτώσεις τους από μπαλκόνια στις Βαλεαρίδες Νήσους στην Ισπανία.

Τρεις τουρίστες έπεσαν από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων τους στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων Νήσων τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ τους ένας Βρετανός που έχασε τη ζωή του, ενώ μόλις έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν.

Ο Βρετανός σκοτώθηκε, αφού πήδηξε από τον β’ όροφο του ξενοδοχείου του στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μαγκαλούφ, γνωστό για κάθε είδους κραιπάλη, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ισπανικής αστυνομίας.

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο νεαρός άνδρας πήδηξε εθελούσια ή έπεσε κατά λάθος, συμπλήρωσε ο ίδιος, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες.

Επίσης, ένας Γερμανός ηλικίας 35 ετών έπεσε από το μπαλκόνι του β’ ορόφου του ξενοδοχείου του, στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, και τραυματίστηκε σοβαρά, αναφέρει μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τον άνδρα, που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, τον είχε πάρει ο ύπνος κι αφού ξύπνησε, πήδηξε από το μπαλκόνι.

Επιπλέον, ένας Αυστραλός, γύρω στα 30, τραυματίστηκε σοβαρά, αφού έπεσε από τον β’ όροφο ενός ξενοδοχείου στην πόλη της Ίμπιζα, στο ομώνυμο νησί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τουρίστες και το φαινόμενο του balconing

Κάθε χρόνο στις Βαλεαρίδες Νήσους καταγράφεται το φαινόμενο των πτώσεων τουριστών από μπαλκόνια.

Ορισμένες από αυτές αποδίδονται σε ατυχήματα, όμως σε άλλες περιπτώσεις πρόκειται για το φαινόμενο του balconing, μιας εξαιρετικά επικίνδυνης πρακτικής, αποτέλεσμα συχνά μιας πρόκλησης, κατά την οποία ο τουρίστας πηδάει από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του με στόχο να καταλήξει στην πισίνα ή να φθάσει σε άλλο μπαλκόνι.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας έχει αφιερώσει ειδική ενότητα στις πτώσεις από μπαλκόνια, στον ιστότοπό του, όπου προειδοποιεί τους τουρίστες που παραθερίζουν στην Ισπανία απευθύνοντας έκκληση να “μην παίρνουν απερίσκεπτους κινδύνους (…) ιδίως υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: «Είναι πολύ αργά για να σταματήσει η κατασκευή της υπέροχης νέας αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο»
Το National Trust προσέφυγε στην δικαιοσύνη τον Δεκέμβριο από την θέση ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν τήρησε τις νόμιμες απαιτήσεις περί αξιολόγησης και δεν έλαβε την άδεια του Κονγκρέσου για το έργο
Ντόναλντ Τραμπ
Το αεροδρόμιο Χίθροου στη Βρετανία καταργεί τον περιορισμό των 100 ml για τα υγρά στις χειραποσκευές
Το αεροδρόμιο ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ανιχνευτών ασφαλείας αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών και έτσι οι επιβάτες θα μπορούν να μεταφέρουν υγρά έως 2 λίτρα αλλά και μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές στις χειραποσκευές τους
αεροπλάνο
Βίντεο δείχνει άνδρες της ICE να απειλούν δημοσιογράφο και εικονολήπτη της Rai που βιντεοσκοπούσαν τα επεισόδια στη Μινεάπολη
«Αν συνεχίσετε να μας ακολουθείτε, θα σπάσουμε το παράθυρο και θα σας τραβήξουμε έξω, αυτή είναι η μοναδική προειδοποίησή μας» - Η αντιπολίτευση ζήτησε από την κυβέρνηση Μελόνι να καταδικάσει το συμβάν
Άνδρες της ICE απείλησαν συνεργείο της Rai που βιντεοσκοπούσε τα επεισόδια στη Μινεάπολη