Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ισπανία: Βραζιλιάνος στρατιωτικός συνελήφθη με 39 κιλά κοκαΐνης

Ισπανία: Βραζιλιάνος στρατιωτικός συνελήφθη με 39 κιλά κοκαΐνης
photo Reuters

Η αστυνομία στην Ισπανία συνέλαβε έναν στρατιωτικό που υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας με 39 κιλά κοκαΐνης.

Ο στρατιωτικός βρισκόταν στην Ισπανία και μετέφερε τρεις βαλίτσες γεμάτες με κοκαΐνη με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος στη Σεβίλλη, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη στάση του προέδρου Ζαϊχ Μπολσονάρο.

Η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας ανέφερε, σε μια ανακοίνωση, ότι ο πιλότος συνελήφθη, καθώς θεωρείται ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών και η στρατονομία της χώρας έχει επίσης ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Πηγή από την αστυνομία στην Ισπανία είπε στο Reuters ότι αστυνομικοί ανακάλυψαν 39 κιλά κοκαΐνης σε τρεις βαλίτσες, τις οποίες έλεγξαν χθες ενώ το αεροσκάφος περίμενε να συνεχίσει το ταξίδι του για το Τόκιο.

Σύμφωνα με το ΑΜΝΑ μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ισπανία και τη Βραζιλία μεταδίδουν ότι ο άνδρας, που έχει τον βαθμό του σμηνία, ανήκει σε μια ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε υποστηρικτικό ρόλο στο ταξίδι του Μπολσονάρο στην Ιαπωνία για τη Σύνοδο της G20 αυτήν την εβδομάδα, εντούτοις ούτε Βραζιλιάνοι ούτε Ισπανοί αξιωματούχοι μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Σε ένα tweet, ο Μπολσονάρου σημείωσε ότι ενημερώθηκε για τη χθεσινή σύλληψη από τον υπουργό Άμυνας και διέταξε την «άμεση συνεργασία με την ισπανική αστυνομία», χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο πρόγραμμά του, το οποίο έκτοτε τροποποιήθηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις