Κόσμος

Ισπανία: Βρέθηκαν 4,4 τόνοι χασίς σε πλοίο – Μια καταιγίδα «έκαψε» τους διακινητές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε 4,4 τόνους χασίς που προορίζονταν για τη Λατινική Αμερική, ύστερα από έφοδο τελωνειακών σε σκάφος που έπλεε στα ανοικτά των νότιων ακτών της χώρας.

Συνελήφθησαν δύο Βρετανοί που επέβαιναν στο πλοίο.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, οι ισπανικές αρχές παρακολουθούσαν το πλοίο ύστερα από πληροφορίες που είχαν λάβει από τη βρετανική αστυνομία.

Τα ναρκωτικά φορτώθηκαν στο πλοίο στη δυτική ακτή του Μαρόκου, αλλά οι διακινητές υποχρεώθηκαν να αλλάξουν ρότα λόγω καταιγίδας και να μπουν στα ισπανικά χωρικά ύδατα.

Τελωνειακοί βρήκαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν το πλοίο και μετά την επιβίβασή τους σε αυτό, έκαναν έρευνα κατά την οποία εντόπισαν 130 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 4.400 κιλά χασίς.

Το πλοίο μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Κάντιθ και τα δύο μέλη του πληρώματος, βρετανικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156