Κόσμος

Ισραήλ: 200 άνθρωποι πόζαραν γυμνοί για να σώσουν τη Νεκρά Θάλασσα

Γυμνοί πόζαραν σχεδόν 200 άνθρωποι στο Ισραήλ, με τα σώματα βαμμένα άσπρα, για τον Αμερικανό φωτογράφο Σπένσερ Τιούνικ, με φόντο τη Νεκρά Θάλασσα, η οποία απειλείται από την ξηρασία.

Αυτή ήταν η τρίτη φωτογράφιση αυτού του είδους στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας για τον 54χρονο καλλιτέχνη που είχε προσκληθεί από το υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ και τον δήμο της πόλης Αράντ.

Πάνω σε ένα φορτηγό, ο Τιούνικ, γνωστός για τις φωτογραφίσεις πλήθους γυμνών ανθρώπων, έδινε με μεγάφωνο τις οδηγίες του. Όπως εξήγησε, έβαψε τα σώματα των μοντέλων του με λευκό χρώμα παραπέμποντας στη βιβλική ιστορία της γυναίκας του Λωτ, η οποία μεταμορφώθηκε σε στήλη άλατος σε αυτήν την περιοχή.

Ο Νισάν Μπεν Χάμο, ο δήμαρχος της Αράντ, εξέφρασε την ελπίδα η φωτογράφιση αυτή να οδηγήσει στη συγκέντρωση πόρων για ένα νέο μουσείο στη Νεκρά Θάλασσα.

Η έκταση της λίμνης αυτής έχει μειωθεί κατά τον ένα τρίτο από το 1960 και συνεχίζει να μειώνεται κατά περίπου ένα μέτρο τον χρόνο. Με τον ρυθμό αυτό, αυτό το θαύμα της φύσης, ανάμεσα στο Ισραήλ, την Ιορδανία και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, μπορεί να αποξηρανθεί τελείως μέχρι το 2050, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η αποξήρανση ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, όταν άρχισε η οικονομική εκμετάλλευση των υδάτων του Ιορδάνη, της βασικής πηγής ανεφοδιασμού της Νεκράς Θάλασσας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Υποχώρηση για το CDU του Μερτς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία – Η ακροδεξιά AfD τριπλασιάζει την εκλογική της δύναμη
Η CDU παραμένει πρώτη δύναμη αλλά με απώλειες, το SPD καταρρέει, ενώ η AfD τριπλασιάζει το ποσοστό της στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας, το οποίο αποτελεί και τη βάση του καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1
Ισραήλ: Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαιρετίζει μια συμμαχία «πιο ισχυρή από ποτέ» κατά την επίσκεψη του Μάρκο Ρούμπιο
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παρουσίασε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ως έναν «πραγματικό φίλο», υπογραμμίζοντας τη στερεότητα του δεσμού ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου επισκέπτονται το Δυτικό Τείχος, τον ιερότερο τόπο προσευχής του Ιουδαϊσμού, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ