Κόσμος

Ισραήλ: Ανταλλαγή πυρών του στρατού στα σύνορα με την Αίγυπτο – Δύο νεκροί στρατιώτες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα (3.6.2023) οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ενώ λίγο πριν είχαν αναφέρει δύο τραυματισμούς σε επεισόδιο ασφαλείας στην περιοχή.

Λίγες ώρες μετά, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι δύο στρατιώτες τους είναι νεκροί μετά το μεθοριακό επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο νότιο σύνορο με την Αίγυπτο.

«Σήμερα το πρωί, επεισόδιο ασφαλείας σημειώθηκε στην περιοχή της Περιφερειακής Ταξιαρχίας Παράν. Δύο στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ), ένας άνδρας και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν από πυρά κοντά στα σύνορα (με την Αίγυπτο).

Το επεισόδιο εξετάζεται. Οι IDF διεξάγουν έρευνες στην περιοχή», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Από τη μεριά του, το ειδησεογραφικό σάιτ ynet του Ισραήλ έκανε λόγο για «σοβαρό επεισόδιο ασφαλείας στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Ο ισραηλινός στρατός είχε αρχικά αρνηθεί να επιβεβαιώσει αυτούς τους θανάτους, στους οποίους είχαν αναφερθεί ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επειδή δεν είχαν ακόμη ενημερωθεί οι οικογένειες.

Εξάλλου οι ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν πως στρατιώτες σκότωσαν έναν «επιτιθέμενο» σε ανταλλαγή πυρών στα ισραηλινοαιγυπτιακά σύνορα στην έρημο Νεγκέβ.

«Στη διάρκεια σύγκρουσης με έναν επιτιθέμενο σε ισραηλινό έδαφος (…) οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά και τον εξουδετέρωσαν», είχε ανακοινώσει ο στρατός. Στρατιωτικός εκπρόσωπος διευκρίνισε στη συνέχεια πως ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε.

Η Αίγυπτος ήταν η πρώτη αραβικη χώρα που υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1979. Εντούτοις στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών δραστηριοποιούνται λαθρέμποροι ναρκωτικών και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε λαθρεμπόρους και ισραηλινούς στρατιώτες που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Νότια Αφρική: Διαρρήκτες βασάνιζαν δύο ηλικιωμένους επί 3 ώρες – Τους έριξαν βραστό νερό, προσπάθησαν να κόψουν τις θηλές της γυναίκας
Ο 67χρονος αρνήθηκε να δώσει τα κλειδιά ενός χρηματοκιβωτίου στους δράστες και εκείνοι ξεκίνησαν να τους βασανίζουν - Απείλησαν να βιάσουν την 68χρονη σύζυγο
Αστυνομία της Νότιας Αφρικής
Επεισόδιο του Αμπντούλ ελ Σαγιέντ με δημοσιογράφο του Sky News – Το βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 8,8 εκατομμύρια προβολές
Το βρετανικό δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του ελ Σαγιέντ ότι ο δημοσιογράφος «κυνηγούσε» τον πολιτικό ή ότι έχει μόνο πέντε θεατές στις ΗΠΑ
Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Abdul El-Sayed
11
Ο Τραμπ παραδέχεται ότι έχασε στις ενδιάμεσες εκλογές λόγω του πολέμου με το Ιράν που «οδήγησε σε μια μικρή αύξηση στην τιμή της βενζίνης»
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις εξελίξεις στους δημοσιογράφους - Απάντησε αρνητικά στο αν σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Χέγκσεθ
AP Photo
52