Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Ισραήλ: Αντιδράσεις για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας από τον Νετανιάχου

Ισραήλ: Αντιδράσεις για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας από τον Νετανιάχου
Φωτογραφία Reuters

Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν στις διαδηλώσεις στους δρόμους του Ισραήλ σήμερα Κυριακή (26.3.2023) το βράδυ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είχε προτρέψει την κυβέρνηση να σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα της χώρας.

Όπως φαίνεται στα ντοκουμέντα του Reuters, μεγάλα πλήθη μπλοκάρουν τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο του Τελ Αβίβ ενώ και μια ομάδα διαδηλωτών να ανάβει φωτιά στη μέση του αυτοκινητόδρομου. Πρόκειται για ακόμα μια νύχτα διαδηλώσεων στο Ισραήλ, μετά τη χθεσινή, στις οποίες συμμετείχαν και πάλι χιλιάδες κόσμους.

Ο Γκάλαντ έγινε χθες, Σάββατο, το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος του δεξιού κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου που είπε ότι δεν θα υποστηρίξει την αναθεώρηση του δικαστικού συστήματος τονίζοντας ότι οι διαδηλώσεις, στις οποίες μετέχει ένας αυξανόμενος αριθμός εφέδρων του στρατού, επηρεάζουν επίσης τις τακτικές δυνάμεις και υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια.

«Αυτή τη στιγμή, για το καλό της χώρας μας, είμαι διατεθειμένος να πάρω οποιοδήποτε ρίσκο και να πληρώσω οποιοδήποτε τίμημα», δήλωσε ο Γκάλαντ στην τηλεοπτική του ομιλία. Η απάντηση δόθηκε απόψε, με τον πρωθυπουργό να τον παύει από τα καθήκοντά του.

Λίγο μετά την αποπομπή του, ο Γκάλαντ, 64 ετών, έγραψε στο Twitter: «Η κατάσταση ασφαλείας του Ισραήλ ήταν πάντα και θα είναι πάντα η αποστολή της ζωής μου».

https://twitter.com/i/broadcasts/1yNxaNVnAeQKj

Παραιτήθηκε ο γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη – Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την κυβέρνηση

Ο γενικός πρόξενος του Ισραήλ στη Νέα Υόρκη δήλωσε σήμερα ότι παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω να εκπροσωπώ αυτήν την κυβέρνηση», έγραψε στο Twitter ο Ασάφ Ζαμίρ. «Πιστεύω ότι είναι καθήκον μου να διασφαλίσω ότι το Ισραήλ παραμένει φάρος δημοκρατίας και ελευθερίας στον κόσμο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις